Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Naučite prirodnim lijekovima zaustaviti proljev

Zanima vas kako možete liječiti proljev? Ovdje ćemo objasniti zbog čega nastaje, i kako se liječi proljev.

Danas je poznato da mnogi virusi mogu dovesti do čestog i hitrog posjećivanja zahoda.

Ti virusi su rotavirus, norwalk virus, herpes simplex, hepatitis i još neki. Dakle, svi oni mogu dovesti do pojave proljeva. Također, pored virusa tu su i neke bakterije koje izazivaju proljev.

Proljev je simptom raznih bolesti, od lakših do ozbiljnijih. Možda je u pitanju ‘pokvareni želudac’ starom hranom ili onečišćenom vodom, infekcija, zaraza gripom ili pak neuhranjenost. Bolesti crijeva i probavnog sustava često rezultiraju proljevom, a ponekad je u pitanju infekcija parazitom.

Pojava proljeva izaziva i neka druga stanja kao što su dehidracija, gubitak apetita, mučnina, bol u želucu ili grčevi i vrućica. Proljevom ćete izgubiti mnogo tečnosti iz organizma koju svakako morate nadoknaditi.

Koja su to dobra prirodna rješenja za zaustavljanje proljeva?

Prvo ćemo spomenuti korijandar – Korijandar je biljka koja ima brojne zdravstvene prednosti. Lišće korijandra je bogato proteinima, mastima, mineralima, vlaknima, ugljikohidratima i vodom. Minerali i vitamini koje sadrži korijandar su vitamin C, kalcij, fosfor, željezo, karotin, tiamin, riboflavin, niacin, natrij, kalij i oksalne kiseline.

Da bi liječili proljev predlažemo vam da koristite suhi korijandar. Ako ne znate kako, svakako upitajte fitoterapeuta u ljekarni gdje ste uzeli korijandar.

Borovnice su dobre protiv proljeva – Borovnice su voće koje obiluje antioksidansima. Učinak se potencira ako borovnice konzumirate s probioticima, jer su probiotici dobre bakterije koje pronalazimo u jogurtu i drugim sličnim proizvodima.

Za razliku od svježih bobica koje blago čiste organizam, sušene borovnice zaustavljaju proljev.

Đumbir liječi proljev – Đumbir u sebi sadrži analgetička, antipiretička, antibakterijska i svojstva sedativa, a brojne su studije potvrdile učinkovitost đumbira u liječenju mučnine uzrokovane kemoterapijom, morskom bolešću, takozvanim jutarnjih mučnina i proljeva.

Probajte čaj od đumbira pripremiti tako što ćete dvije žlice svježeg đumbirovog korijena ostaviti na 15 minuta u vrućoj vodi i procijediti. Čaju po ukusu i navici, dodajte med ili limun.

Metvica je prirodni lijek protiv proljeva – Sok od mente pomiješajte sa sokom limete i dodajte pola žličice meda kako mješavina ne bi bila previše gorka. Uzimajte tri puta dnevno.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Zdravlje

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...