Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Naučite pravilno koristiti jaja japanskih prepelica

Jaja japanske prepelice već smo i prije opisali, pa pročitajte članak na tu temu. Kazali smo kako su jako ljekovita, a njihova nutritivna vrijednost daleko je bogatija od jaja koka nosilica, koja konzumiramo svakodnevno.

Vrijeme je da se pobliže upoznate sa načinom primjene i konzumacije ovih čudotvornih jaja.

Ako koristite jaja japanskih prepelica, ne očekujte čuda, ali će vam ona svakako pomoći ako želite da prebrodite neku bolest koja vas muči.

Ukoliko ste se po prvi put odlučili na konzumiranje prepeličjih jaja, i želite krenuti oprezno, onda vam savjetujemo da prvi dan uzimate jedno jaje, drugi dan dva i sve tako do pet komada, nakon čega ostajete na pet jaja na dan. Uvijek se preporučuje uzimati jaja u svježem obliku, pola sata prije jela. Mogu se konzumirati umućena sa šećerom, medom, mlijekom ili sokom, ovisno od želje, ali ako možete svakako je najbolje uzeti ih sama, bez ikakvih dodataka. Djeca su često gadljiva na sirova jaja, pa njima možete ponuditi kuhana ili pečena jaja.

Sve zanimljive činjenice u vezi jaja japanskih prepelica

Ako se prepeličja jaja koriste za liječenje, onda se liječenje provodi u određenim kurama, koje svakako trebate tražiti od liječnika, ili stručnjaka alternativne medicine. Kuru ne provodite na svoju ruku, nego tražite upute stručnjaka, i pridržavajte se zadatih smjernica. Ako jedna kura nije bila dovoljna, može se ponoviti ali tek nakon što prođu dva mjeseca od završetka prve kure. Preporučuje se godišnje uzeti dvije kure sa prepeličjim jajima.

Jaja japanskih prepelica se koriste već dugo kroz povijest, posebno u istočnjačkoj kulturi. Već neko vrijeme ova ljekovita jaja malih koka, zanimljive boje i izgleda, koriste se i kod nas. Sve su više zastupljena na tržištu, prvenstveno zbog svojih ljekovitih karakteristika. Jako su ljekovita posebno za krvotok, srce, jetra, bubrege, želudac i mozak.

Osim jaja, zdravo je i meso ovih koka, pa se danas zna naći na gotovo svakom jelovniku u Japanu, a sve češće se konzumira i na našim područjima. Jaja japanske prepelice jako su bogata vitaminima A, B, C, D i E, željezom, fosforom, cinkom i važnim aminokiselinama. Po svojoj hranljivosti, prepeličje jaje zamjenjuje pet jaja domaće koke.

U novije vrijeme, tijekom mnogih testiranja u vezi ljekovitosti ovih jaja, došlo se do zaista pozitivnih i iznenađujućih spoznaja. Pokazala su se kao izvanredan prirodni lijek za liječenje brojnih oboljenja. Ipak, najfascinantniji eksperiment koji nedvosmisleno prikazuje veliku regenerativnu sposobnost ovih ptica iz porodice kokoši su izveli upravo oni koji su sa njihovim osobinama najduže i upoznati. Naime, prije nekoliko godina, prilikom istraživanja koje su proveli japanski naučnici, istovremeno su malom dozom radijacije ozračene domaće koke i prepelice. Nakon svega mjesec dana jaja prepelice su bila potpuno zdrava, dok su jaja od domaćih koka zadržala radioaktivnost.

Ovo je jako zanimljiva činjenica koja govori u prednost jaja japanskih prepelica. Da ne završimo priču sa tek jednom zanimljivom činjenicom, pročitajte i ovo: svaka prepelica u prosjeku snese jedno jaje dnevno, a da pri tom njegova težina iznosi skoro deset procenata njene ukupne težine i, ono najupečatljivije, prepelice umiru samo od starosti! Jaja japanske prepelice su mala i pjegava, jako ugodnog prirodno išaranih boja.

Spomenuli smo već u gornjem dijelu teksta da su jaja prepelica dobra za krv i krvotok, srce, jetra, bubrege, želudac i mozak, zbog čega se smatra da su najbolja za osobe koje imaju problema sa ovim organima, pa i u slučaju najtežih oboljenja, a preventivno mogu da ih koriste svi.

Ipak, izdvojene su neke grupe ljudi za koje je terapija najpoželjnija, a to su: djeca u razvoju, starije osobe, bolesnici i rekonvalescenti, osobe sa posebnim režimom ishrane, sportaši i fizički radnici.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...