Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Koliko su korisna i zdrava jaja od japanskih prepelica

Japanske prepelice uzgajaju se prvenstveno zbog jaja koja su jako ljekovita za ljudski organizam.

Naime, brojna su ispitivanja potvrdila ljekovito, odnosno pozitivno djelovanje jaja japanskih prepelica na organizam čovjeka. U odnosu na kokošja jaja, jaja japanskih prepelica u sebi sadržavaju 5 puta više fosfora i kalija, 7 puta više željeza i 10 puta više vitamina skupine B. Usto sadržavaju znatne količine vitamina A i određene aminokiseline koje će poboljšati rad živčanog sustava.

Iako u jednom prepeličjem jajetu možemo pronaći samo 15 kalorija, svojim sadržajem to jaje predstavlja pravu energetsku bombu zbog čega se preporučuje djeci u razvoju, rekonvalescentima, športašima, ali i zdravima kao preventiva. Mnogi korisnici su primijetili da ta jaja pozitivno utječu na potenciju.

Mala šarena jaja japanske prepelice se koriste za liječenje slabokrvnosti, povišenog krvnog tlaka, ateroskleroze, posljedica srčanog infarkta, povišenog kolesterola, bronhitisa, tuberkuloze, migrene, čira na želucu i dvanaesniku. Također, uspješno se koriste i u liječenju dijabetesa, kancerogenih bolesti, te za poboljšanje krvne slike i probave.

Pri liječenju gore spomenutih bolesti treba uzimati između 120 i 240 sirovih jaja, i to razmućena, na prazan želudac, najmanje pola sata prije obroka. Radi lakše konzumacije mogu se pomiješati s medom, sokom od naranče ili da se napravi frape koji se popije.

Za liječenje astme u Japanu se preporučuju tri jaja sa sokom od jedne kriške naranče. Terapija za ovu bolest traje šest mjeseci.

Djeca mlađa od tri godine uzimaju dva jaja dnevno, od tri do pet godina tri jaja dnevno, od pet do deset godina četiri jaja dnevno, a odrasli pet jaja dnevno.

Prve godine liječenja pomoću prepeličjih jaja preporučuje se uzimanje jaja u dvije kure, s tim da pauza ne bude dulja od tri mjeseca. Prije početka liječenja pomoću jaja svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Jaja japanske prepelice treba čuvati u hladnjaku na temperaturi od 1 do 4C. Tako čuvana jaja mogu trajati i do 30 dana. Nakon toga se mogu koristiti, ali samo kuhana i pečena. Također, valja naglasiti da će samo prirodno hranjene prepelice nositi jaja zdravog sadržaja i visoke hranjive vrijednosti, pa vam predlažemo da se raspitate od koga kupujete jaja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...