Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Naučite održavati zdravu i lijepu kosu

Mnoge žene, a i muškarci se bore protiv opadanja kose, peruti ili kose koja izgleda beživotno. Da bi očuvali zdravlje, sjaj i ljepotu kose obratite pažnju na sljedeće stvari.

Jako je važno zdravo se hraniti – Ukoliko kosa izrasta iz zdrave kože glave, koju ishranjuju nutrijenti iz krvi, onda su ispunjeni najvažniji uvjeti za održavanje optimalnog zdravlja i izgleda vaših vlasi. A da bi se to ostvarilo, neophodna je zdrava ishrana. Na listi posebno korisnih namirnica za osiguravanje zdravlja kose nalaze se: riba (naročito losos), školjke, orasi, slatki krumpir, jaja, špinat, leće, jogurt, piletina, puretina i borovnice.

Jako je važan san – Spavajte dovoljno jer je noćni san jedinstvena prilika za regeneraciju tjelesnih stanica, tijekom koje se organizmu osiguravaju sve potrebne hranljive materije. Dakle, ako ne spavate najmanje šest sati u komadu, vaše tijelo, pa tako i kosa stradavaju.

Ne pretjerujte u količini preparata – U želji da se oblikuje i održi frizura, mnogo žena pretjeruje s količinom pjene, gela ili laka za kosu. No, prekomjerno nanošenje ovih proizvoda samo povećava težinu vlasi i oduzima im zdrav sjaj. Pri oblikovanju kose nikada nije potrebno da upotrijebite više od dva proizvoda za tu namjenu, a i količinu koju nanosite trebate postepeno da povećavate.

Pazite kako sušite kosu – Nema nikakve sumnje da termičko tretiranje kose šteti vlasima. Stupanj oštećenja ovisi od vrste aparata, izbora preparata koje koristite i od toga koliko često na ovakav način pravite frizuru. Ako imate dugu kosu, povremeno je oslobodite feniranja i termičkog ispravljanja, tako što ćete napraviti pletenicu, konjski rep ili punđu.

Odvojite vrijeme za masažu – Jedan od najvažnijih uvjeta za održavanje zdravlja vlasi jeste i zdrava koža glave. Morate spriječiti taloženje preparata, nečistoće i isperutane kože na tjemenu, što se ostvaruje redovnom higijenom. Također, masaža glave poboljšava cirkulaciju, a time i bolju ishranjenost kože glave.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...