Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Naučite održavati zdravu i lijepu kosu

Mnoge žene, a i muškarci se bore protiv opadanja kose, peruti ili kose koja izgleda beživotno. Da bi očuvali zdravlje, sjaj i ljepotu kose obratite pažnju na sljedeće stvari.

Jako je važno zdravo se hraniti – Ukoliko kosa izrasta iz zdrave kože glave, koju ishranjuju nutrijenti iz krvi, onda su ispunjeni najvažniji uvjeti za održavanje optimalnog zdravlja i izgleda vaših vlasi. A da bi se to ostvarilo, neophodna je zdrava ishrana. Na listi posebno korisnih namirnica za osiguravanje zdravlja kose nalaze se: riba (naročito losos), školjke, orasi, slatki krumpir, jaja, špinat, leće, jogurt, piletina, puretina i borovnice.

Jako je važan san – Spavajte dovoljno jer je noćni san jedinstvena prilika za regeneraciju tjelesnih stanica, tijekom koje se organizmu osiguravaju sve potrebne hranljive materije. Dakle, ako ne spavate najmanje šest sati u komadu, vaše tijelo, pa tako i kosa stradavaju.

Ne pretjerujte u količini preparata – U želji da se oblikuje i održi frizura, mnogo žena pretjeruje s količinom pjene, gela ili laka za kosu. No, prekomjerno nanošenje ovih proizvoda samo povećava težinu vlasi i oduzima im zdrav sjaj. Pri oblikovanju kose nikada nije potrebno da upotrijebite više od dva proizvoda za tu namjenu, a i količinu koju nanosite trebate postepeno da povećavate.

Pazite kako sušite kosu – Nema nikakve sumnje da termičko tretiranje kose šteti vlasima. Stupanj oštećenja ovisi od vrste aparata, izbora preparata koje koristite i od toga koliko često na ovakav način pravite frizuru. Ako imate dugu kosu, povremeno je oslobodite feniranja i termičkog ispravljanja, tako što ćete napraviti pletenicu, konjski rep ili punđu.

Odvojite vrijeme za masažu – Jedan od najvažnijih uvjeta za održavanje zdravlja vlasi jeste i zdrava koža glave. Morate spriječiti taloženje preparata, nečistoće i isperutane kože na tjemenu, što se ostvaruje redovnom higijenom. Također, masaža glave poboljšava cirkulaciju, a time i bolju ishranjenost kože glave.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...