Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Naučite liječiti herpes na usnama

Radi se o jako neugodnoj pojavi koja mnogima smeta i stvara neugodan osjećaj. Herpes na usni neugodna je pojava i zbog zdravstvenih i zbog estetskih razloga, zbog čega se ne osjećamo dobro i želimo ga se što je prije moguće riješiti.

Tri dana nakon pojave prvih simptoma javlja se herpes. Dakle, pojavi herpesa prethode simptomi poput peckanja, svrbeža i bola.

Ubrzo nakon simptoma, na određenom mjestu koža nabubri i pocrveni, a pojave se i mjehurići. Danas postoje razni načini, neki više uspješni a neki manje u liječenju herpesa, no i danas su najpopularniji oni prirodni.

Jedan od efikasnih prirodnih lijekova protiv herpesa jeste pasta za zube. Osim za higijenu usne šupljine, pasta za zube može pomoći i kod herpesa. Trebate znati da herpes neće nestati samo tako, i da jedna noć tretiranja nije dovoljna. Pasta neće naškoditi, ali možete razmisliti i o drugim načinima liječenja herpesa.

Češnjak je jedan od saveznika u liječenju herpesa, a kao pravi prirodni antibiotik to i ne čudi toliko. Uzmite svježi češnjak i držite ga na mjestu gdje je nastao herpes. Nakon 5 minuta zamijenite ga svježim, s tim da možete stavljati jedno češanj češnjaka.

Još par savjeta kako protiv herpesa

Ublažavanje pojave herpesa moguće je pomoću kockice leda. Dovoljno je uzeti kocku leda i staviti ju na mjesto gdje je nastao herpes. Pokušajte držati nekoliko minuta, a rezultati će uslijediti vrlo brzo. Pojedinci tvrde kako limun i med mogu pomoći, ali njihovo djelovanje još nije dokazano.

Ako niste sebi odabrali najbolju prirodnu metodu liječenja herpesa, možda je ipak najbolje za vas da svratite u ljekarnu i odaberete odgovarajuće preparate. Najčešće su u ponudi kreme protiv herpesa, no osim kreme možete oprobati s flasterima koji sprječavaju širenje i pomažu u zacjeljenju. Kod veće infekcije pomažu antibiotici koje propisuje liječnik opće prakse.

Ako primijetite da bi vam mogao iskočiti herpes izbjegavajte ljubljenje i pazite da nitko osim vas ne koristi pribor za jelo kojim ste se poslužili. Tako ćete izbjeći da se još netko osim vas zarazi.

Potrebno je redovito prati ruke i dezinficirati ih ako niste sigurni jeste li možda došli u kontakt s virusom. Poznato je da do herpesa isto može doći kada padne imunitet, a kako se to ne bi dogodilo pazite da u sebe redovito unosite zdrave namirnice.

Ovo su namirnice koje će vam pomoći da održite imunitet jakim.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...