Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Kako liječiti

Naučite kako se liječi upala pluća prirodnim putem

Kako lijeciti upalu pluca prirodnim putem

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte ovaj članak.

Upala pluća svakako nije bezazlena bolest. Uzrokuju je zaraza virusima ili bakterijama, a ponekad i drugi mikroorganizmi, određeni lijekovi i neke druge bolesti. Kod upale pluća se javlja kašalj, teškoće pri disanju, povišena tjelesna temperatura i bol u prsima.

Samo liječenje ovisi o tome koji je uzročnika bolesti. Obično su u liječenju uključeni antibiotici, no ipak, vjeruje se da oni sami ne liječe upalu pluća, nego ih liječnici daju u slučaju da postoji sekundarna infekcija izazvana bakterijom. Neki novi izvori ističu da upalu pluća možemo spriječiti, ali i liječiti povećanom dozom vitamina C.

Koriste li se vitamini za upalu pluća

Vitaminski lijek za liječenje upale plućaO izlječenju vitaminom C posebno je govorio doktor Andrew Soul, autor knjige ‘Otpustite doktora, izliječite se sami’. On tvrdi da određenim dozama vitamina C možete izliječiti gripu i upalu pluća. Što ste više bolesni treba vam veća doza vitamina C.

Treba vam količina koja će vam zaista pomoći, a to može biti mnogo više nego što ste možda očekivali. Naime, sam Andrew tvrdi da se izliječio uzimajući 2000 miligrama vitamina C na svakih 6 minuta dok je bio budan. To je oko 20.000 miligrama na sat vremena. Bez obzira što je mnogo kašljao nastavljao je da uzima svoju dozu i nakon tri sata temperatura je pala i kašalj se smanjio.

Preporučena doza Vitamina C

Inače, oko preporučene doze vitamina C danas se još uvijek raspravljaju stručnjaci iz te oblasti. Međutim, ta brojka se kreće obično od 45 do 400 mg na dan.

Naravno, riječ je o takozvanom megadoziranju vitaminom C, koje je zastupao još Linus Pauling, a vjeruje se da se na taj način mogu liječiti čak i rak i ishemijska bolest srca. Doze vitamina C su i do 1000 puta veće od preporučenih.

Soul ističe primjer djeteta koje je izliječeno na ovaj način kada su antibiotici zakazali. Dijete je dobilo 11 doza antibiotika, a bolest se vukla 12 mjeseci bez značajnih rezultata. Soul tvrdi da ako antibiotici nisu pomogli u prva tri mjeseca neće pomoći nikada. On je savjetovao roditelje da djetetu ponude vitamin C i to u kolikim god količinama je potrebno da bi se izliječilo. Dali su mu 20.000 mg. Dijete je prespavalo noć i stanje mu se poboljšalo.

Kako liječiti upalu pluća prirodnim putem

Prirodni načini liječenjaLiječenje vitaminom C još uvijek izaziva mnoge rasprave, pa ako želite sigurnije prirodne varijante probajte i sa ovim biljkama. Pojačajte unos bijelog luka, za koji se vjeruje da je bolji od bilo kojih antibiotika. Jedite ga sirovog, miksajte, gnječite i miješajte sa pavlakom. Pustite mašti na volju.

Prilikom pripreme jela uvrstite i kurkumu, biber i đumbir. Kuhajte čajeve, i obogatite ih ovim biljkama kao začinima.

Čaj od bosiljka može biti jako djelotvoran protiv upale pluća. Trebaju vam 2 šalice vode i 2 žlice svježeg lista bosiljka ili jedna i pol žlica suhog. Ukoliko koristite sveži bosiljak prelijte ga vrućom ključalom vodom i ostavite poklopljenog 5 minuta, a ako koristite suhi držite ga poklopljenog 10 minuta. Procijedite i pijte svježe ili za bolji učinak dodajte i malo bibera. Pijte po šalicu na svakih 6 sati.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...