Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Najbolji prirodni lijekovi protiv gljivica

Jedni od najboljih prirodnih lijekova za liječenje gljivica i gljivičnih oboljenja spomenuti su u ovom članku. Pročitajte koji su to lijekovi, koji će vam pomoći da se liječite od gljivica.

Nekada je vladalo pogrešno mišljene da se gljivične infekcije mahom pojavljuju kod žena.

Međutim danas je poznato da se ovakva vrsta upale javlja kod oba spola i u svim životnim dobima. Ipak, kod žena problem sa gljivicama postaje složeniji, jer ovi mikroorganizmi žive i reproduciraju se u vlažnom i tamnom okruženju, koje je izraženije kod ženskog spola.

Infekcije gljivicama najviše zahvaćaju spolne organe, usnu šupljinu, pojas ispod nabora kože i nokte. Najčešći simptomi pojave gljivične infekcije su crvenilo, osip, svrab, peckanje, otečenost i neprijatan miris. Nokat koji je zahvaćen gljivicama na početku infekcije će dobiti žućkastu boju koja u poodmaklom stadiju bolesti može dobiti zelenu ili čak potpuno crnu boju. Nokat također može vidno zadebljati i početi da se odvaja od prsta. Ukoliko se ne liječe, gljivice mogu u potpunosti uništiti nokat.

Uzroci zbog kojih mogu nastati gljivične infekcije su brojni, pa ćemo spomenuti pad imuniteta, nedostatak određenih minerala u organizmu, dugotrajna upotreba antibiotika, pretjerano lučenje znojnih žlijezda, loša osobna higijena, te upotreba nečistog rublja.

U borbi protiv gljivičnih infekcija jako je važno strpljenje i upornost, kao i temeljit pristup liječenju. Da bi liječenje gljivica bilo što uspješnije treba se poslužiti svim raspoloživim sredstvima a na raspolaganju su nam naravno i provjereni prirodni lijekovi.

Koji su to prirodni lijekovi koji mogu liječiti gljivične infekcije?

Bijeli luk je jako efikasan prirodni lijek za liječenje gljivičnih oboljenja. Dakle, bijeli luk je najopasniji prirodni neprijatelj gljivica. Usitnjen ili zarezan, bijeli luk se primjenjuje direktno na oblast zahvaćenu gljivicama i obično veoma brzo donosi olakšanje. Da bi se postiglo potpuno izlječenje potrebno je koristiti ga kontinuirano tijekom dužeg vremenskog perioda.

Jogurt u sebi sadrži takozvane ‘dobre bakterije’ koje su veoma korisne u borbi protiv gljivica. Jogurt se sasvim slobodno može koristiti za tretiranje kože i sluzokože, kako izvana tako i iznutra. To znači da se jogurt može jednostavno utrljati na vidljiva i lako dostupna oboljela mjesta ili možete njime namočiti tampon ako je potrebno i primijeniti ga iznutra. Ipak da napomenemo kako jogurt ne treba ostavljati da djeluje tijekom dužeg vremena, jer tada ima tendenciju da izazove suprotan efekt. Najbolje je da se potpuno ispere nakon nekoliko minuta djelovanja jer je za to vrijeme već obavio svoj zadatak. Ovaj proces treba ponoviti nekoliko puta tijekom dana.

Jabukov ocat djeluje dobro protiv gljivica. Upotrebljava se za suzbijanje raznih bolesti kože i sluzokože a primjenjuje se izvana i iznutra. Međutim, kako je ovo dosta jaka supstanca, za tretiranje gljivičnih oboljenja preporučuje se primjena u razblaženom obliku, sa vodom. Ova terapija može biti naročito djelotvorna ako se kombinira uz terapiju sa bijelim lukom. Jedan savjet, nemojte nikako koristiti obični, bijeli ocat! On čak može razbuktati razmnožavanje gljivica.

Ulje divljeg origana je još jedan jako efikasan prirodni lijek protiv gljivica. Ovo ulje je dokazan antiseptik te je dokazano efikasno sredstvo za suzbijanje različitih vrsta infekcija. Origano ulje daje naročito dobre rezultate kada je u pitanju liječenje gljivica na noktima.

Orahovo ulje liječi gljivične infekcije. Gljivice se mogu pojaviti i na tjemenu glave, što između ostalog može izazvati opadanje kose i trajno oštećenje korijena kose. U tom slučaju pored upotrebe jabučnog octa preporučuje se i upotreba orahovog ulja.

Aloe vera, pored svega liječi i od gljivica. Ova biljka poznata je po tome da umiruje kožu i da daje dobre rezultate u liječenju skoro svih parazitskih bolesti, među kojima spadaju i gljivična oboljenja.

To je neki popis prirodnih lijekova za liječenje gljivičnih oboljenja. Odaberite sebi najprihvatljiviji način liječenja i riješite se gljivica. Još jednom da napomenemo, kako smo kazali na početku, liječenje gljivica je dugotrajan proces u kojem trebate biti ustrajni i temeljiti. Svakako se posvetite liječenju, da bi uklonili gljivice u potpunosti.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...