Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Moždana dječja uzetost – Prirodni način liječenja

Bolest nastaje kao posljedica oštećenja mozga prije, za vrijeme poroda ili za prvih mjeseci života djeteta.

Ova bolest se očituje grčevitom uzetošću donjih udova, dok je rijetka pojava da su oduzeti gornji udovi.

Bolest rijetko uzrokuje upala mozga ili upala moždanih ovojnica u prvim mjesecima djetetova života. U većini slučajeva, moždana oduzetost se u kasnijim godinama pogoršava, no u nekim se, pak može i poboljšati. Oblici bolesti su različiti, što ovisi o tome koji su udovi zahvaćeni.

Oboljelo dijete kasnije prohoda, no hodanje mu je u manjoj ili većoj mjeri otežano.

Dijete korača na vršcima prstiju, a koljena se dodiruju ili križaju. Postoje oblici bolesti u kojima se javljaju smetnje u govoru, zatim padavica i duševna zaostalost. Međutim, postoje bolesnici s prirodnom inteligencijom ili s malom duševnom zaostalošću.

Liječenje moždane dječje uzetosti

Posebnu pažnju treba posvetiti ishrani djeteta, odnosno pobrinuti se da dijete jede što više raskuhanu hranu, zelen i manje slane obroke. Također, preporučljivo je izbjegavati slastice. Što je potrebno sladiti, najbolje je sladiti medom. Umjesto kruha jesti kuhanu rižu, ječam i pšenicu sa malo soli. Za promjenu dopuštene su male količine raženog kruha.

S djetetom treba raditi tjelesne vježbe tako da se pokreću svi dijelovi tijela, a ponajviše noge i ruke. Za djecu je korisno da se igraju igračkama koje će im zaokupiti pažnju, no ne smiju stvarati buku.

Sastav čaja za liječenje dječje oduzetosti: 20 grama kamilice, 20 grama matičnjaka i 20 grama cvjetova zovine.

Pripremanje i primjena čaja: Ove ljekovite trave treba usitniti i smiješati. U jednu litru proključale vode staviti dva i pol grama mješavine i kuhati pola minute. Piti gorak čaj 3 puta dnevno prije jela po četvrtinu decilitra. Između obroka, odnosno oko 10 i 16 sati piti također po četvrtinu decilitra zaslađenog medom čaja. Čaju se može dodati malo svježeg voćnog soka.

Ako je dijete duševno zaostalo, potrebno je s njime više raditi uvodeći ga u brže tjelesne vježbe. Hranu pojačati i nastojati da jede što više divljeg zelja. U dva obroka dnevno jesti crveni luk, nije bitno dali je svjež, kuhan ili pržen.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...