Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Lijek za 100 vrsta bolesti – Čudesna kombinacija meda i cimeta

Med i cimet su namirnice za koje znamo da je svaka za sebe jako ljekovita. Koristimo ih jako dosta u kuhinji, pa možemo reći i u liječenju i pripremi ljekovitih kombinacija. Ovom prilikom ćemo spomenuti neke jako dobro provjerene i jako efikasne ljekovite pripravke na bazi spomenutih namirnica.

Naime, kombiniranjem ove dvije prirodne namirnice dobivamo jako ljekoviti prirodni lijek koji svakako trebate znati pripremiti.

U nastavku donosimo kako ih miješati, kako konzumirati, te koje sve bolesti liječi ovaj izvanredni prirodni duo.

Med se proizvodi u većini zemalja širom svijeta, pa je isto tako i dobro poznata namirnica. Za njega se zna da je jako ljekovit, što je potvrđeno i današnjim suvremenim metodama testiranja i proučavanja.

Naučnici danas također prihvaćaju med kao jako učinkovit lijek za mnoge vrste bolesti. Med može biti korišten bez sporednih efekata za sve vrste bolesti, no ipak osobe koje imaju alergije na pelud i koje sumnjaju u mogućnost pojave alergije, prvo trebaju da se posavjetuju sa liječnikom. Današnja medicina govori u prilog medu i u slučaju dijabetičara. Naime, kaže se za med da iako je sladak, ako se uzme u pravoj dozi, kao lijek, ne šteti dijabetičarima. Ovu činjenicu opet treba uzeti sa dozom opreza i uz obavezno savjetovanje sa osobnim liječnikom.

Da skratimo priču i krenemo sa popisom bolesti koje sve može da liječi kombinacija meda i cimeta

Med i cimet uspješno liječe artritis, odnosno upalu zglobova – Trebate uzeti jedan dio meda na dva dijela mlake vode te dodati malu čajnu žličicu cimetovog praha. Od toga napravite masu i polako masirajte na bolne dijelove tijela. Primijećeno je da se bol smanjuje u roku od jedne do dvije minute. Također, osobe koje boluju od artritisa mogu ujutro i na večer uzeti jednu šalicu vruće vode sa dvije žlice meda i jednom malom čajnom žličicom cimetovog praha. Ako se ovaj napitak pije redovno, čak i kronični artritis može biti izliječen.

Gubitak kose možete spriječiti ili liječiti uz pomoć meda i cimeta – Oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti mogu primijeniti smjesu napravljenu od vrućeg maslinovog ulja, jedne jušne žlice meda i jedne čajne žličice cimetovog praha. Smjesa se nanosi prije kupanja i drži se na vlasištu otprilike 15 minuta, te se nakon toga ukloni pranjem kose. Ovaj lijek je jako učinkovit ako se smjesa drži čak i 5 minuta.

Infekcije mokraćnog mjehura možete liječiti uz pomoć meda i cimeta – Popijte dvije jušne žlice cimetovog praha i jednu čajnu žličicu meda u čaši mlake vode. Na taj način će te uništiti klice u mokraćnom mjehuru.

Čak i zubobolju možete ukloniti ovom jakom prirodnom kombinacijom – Napravite sebi ljekovitu masu od jedne čajne žlice cimetovog praha i pet čajnih žličica meda te staviti na bolni zub. Ovo može ponoviti 3 puta dnevno, i čuvati na zubu dok bol ne prestane.

Uspješno reguliranje kolesterola – Ako se pacijentu koji ima povišen kolesterol daju dvije jušne žlice meda i tri čajne žličice cimetovog praha pomiješane sa četiri i pol decilitra čaja, to će smanjiti razinu kolesterola u krvi za čak 10% u roku svega 2 sata.

Prehlade liječite cimetom i medom – Oni koji pate od uobičajenih ili ozbiljnih prehlada trebaju uzeti 3 dana po jednu jušnu žlicu mlakog meda sa četvrtinom čajne žličice cimetovog praha. Ovaj postupak će izliječiti većinu kroničnih oblika kašlja, prehlada te će uspješno očistiti sinuse.

Nervoza i bolovi u stomaku mogu se liječiti spomenutom kombinacijom – Da bi liječili bolove u stomaku uzmite med sa cimetovim prahom. Ova kombinacija će također ukloniti i stomačne čireve.

Med i cimet liječe bolesti srca – Napravite masu od meda i cimetovog praha i namažite ju na kruh te tako doručkujte. To će smanjiti kolesterol u krvnim žilama i spasiti osobu od mogućeg srčanog udara.

Redovna upotreba navedenog smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca.

Imunološki sistem će biti jači ako koristite med i cimet – Dnevna upotreba meda i cimetovog praha jača imunološki sistem i štiti tijelo od bakterija i napada virusa. Naučnici su uočili da med sadrži različite vitamine i željezo u velikim količinama. Konstantna upotreba meda jača bijela krvna zrnca koja se lakše bore protiv bakterija i virusa.

Još su mnoge primjene meda i cimeta u liječenju, a na njih ćemo se osvrnuti kroz naš daljnji rad. Do tada čitajte i naučite kako se liječiti pravilno, i uz što manju upotrebu farmaceutskih lijekova.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...