Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Goran Višnjić poziva na 15. ZeGeVege festival [VIDEO]

Goran Višnjić poziva na ZegeVege festival
Foto: Goran Višnjić / Prijatelji životinja (ZeGeVeGe)

Još 10 dana do najzelenijeg i najveselijeg ZeGeVege festivala održivog življenja, a ovom prilikom Goran Višnjić snimio je inspirativni video u kojemu naglašava zašto je nužno mijenjati način života i prehranu.

Goran Višnjić, poznati glumac s uspješnom američkom karijerom, snimio je inspirativni video kojim poziva sve na 15. ZeGeVege festival koji će se održati 1. i 2. rujna 2023. na Europskom trgu. Višnjić u svojem govoru navodi da je vrijeme za nužne promjene ako želimo sačuvati život na Zemlji te da zbog toga trebamo mijenjati i način proizvodnje hrane i prehranu.

Svaki i najmanji korak u tom smjeru je dobar. Iskoristite ZeGeVege da vas potakne na pozitivne promjene. Ne propustite ovaj jedinstveni događaj, uživajte u bogatstvu biljnih proizvoda i pozitivnoj atmosferi 1. i 2. rujna u Zagrebu”, izjavljuje u videu.

“Pokrenite pozitivne promjene”

Ako nikada niste probali zobeno mlijeko, biljni sir, sojin jogurt, veganske ćevapčiće, burgere ili biljne salame, vrijeme je da to promijenite. Potražite, istražite i isprobajte raznolikost okusa veganske hrane na 15. ZeGeVege festivalu. Tamo ćete moći i saznati zašto veganska hrana može spasiti svijet, životinje i nas same”, dodao je Višnjić.

Goran Višnjić i njegova obitelj vrlo su aktivni u zaštiti životinja i iza njih je niz uspješnih različitih projekata i suradnji s poznatim svjetskim udrugama za zaštitu životinja. Već je ranije surađivao s Prijateljima životinja u kampanjama protiv nošenja krzna i za pomoć psima, a ovo je prva njegova javna podrška hrvatskom ZeGeVege festivalu održivog življenja.

70 proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstva za čišćenje

Organizatori, udruga Prijatelji životinja, ne mogu dočekati početak rujna kad će se više od 70 proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, ekoloških poljoprivrednika te udruga za zaštitu životinja i okoliša predstaviti na Europskom trgu. Posjetitelje, kojih se očekuje u tisućama, čekaju i brojne degustacije i promotivne prodaje te razne edukativne i zabavne aktivnosti.

Instalacija VegeEDU na pet edukativnih panoa privući će sve receptima, preporukama za filmove i knjige o veganstvu i brojnim drugim zanimljivostima. Napominju i da će se na ZeGeVegeu moći potpisati razne aktualne peticije i podržati utočišta za životinje.

Organizacija ZeGeVege festivala na neprofitnoj je osnovi te udruga Prijatelji životinja poziva sve koji žele i mogu pomoći da se jave za volontiranje i tako sudjeluju u stvaranju još jedne odlične hrvatske Veganmanije.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...