Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Eliksir za pomlađivanje na bazi češnjaka i limuna

Napravite sebi ovaj eliksir za pomlađivanje. Glavni sastojci za pripremu su češnjak i limun.

Ovaj eliksir za pomlađivanje otklanja naslage u venama, pa time i moguće probleme sa krvožilnim sustavom. Ako su krvni sudovi u mozgu, srčani, ili krvni sudovi bilo gdje u tijelu suženi ili začepljeni, onda je ovaj eliksir baš za vas. Naime, ovaj eliksir učinkovito pomaže u razlaganju tvrdih naslaga i ubrzo dolazi do bolje protočnosti uz istovremeno jačanje elasticiteta svih krvnih sudova. Osobe u mnogim slučajevima mogu zaobići planiranu operaciju srca.

Ovaj jednostavni eksperiment vam može nagovijestiti u kakvom su stanju vaši krvni sudovi. Priljubite dlanove čvrsto jedan uz drugi i bez da ih odmičete istovremeno podignite laktove najsnažnije prema gore. Prsti i baza dlanova trebali bi se nalaziti pod pravim kutom. Što je taj kut otvoreniji to su vaše žile manje elastične, odnosno evidentna je njihova krutost kao posljedica naslaga na stjenkama. Uzrok nastanka naslaga je taloženje čestica suvišnog kolesterola koji zbog ljepljivosti, odnosno loše kvalitete krvi, i slabe protočnosti krvnih žila, neumoljivo oblaže vaše krvne žile. Slabo prokrvljeno tkivo izvrsna je podloga za nakupljanje štetnih mikroorganizama, što vodi raznoraznim upalama i tumorskim promjenama stanica.

Da bi izbjegli moguće probleme sa krvožilnim sustavom, koje smo gore spomenuli, napravite sebi ovaj prirodni lijek, odnosno eliksir koji će čuvati zdravlje vaših krvnih sudova pa time i zdravlje općenito.

Za pripremu ovog lijeka bit će vam potrebni sljedeći sastojci: 30 očišćenih češnjeva češnjaka, 5 sitno izrezanih cijelih plodova limuna i 1 litra vode.

Kako se priprema ovaj eliksir? Limune dobro operite i prije sjeckanja držite pola sata u vodi sa 2 žlice octa. Ocat ima ulogu da veže ostatke pesticida i raznoraznih kemijskih aditiva kojim se voće tretira prije transporta. Ako su vam dostupni dalmatinski limuni dajte im prednost pred uvoznima. Smjesu limuna i češnjaka izmiksajte, i dodajte 1 litru vode te zagrijavajte dok ne zakuha. Procijedite dobivenu tekućinu i pretočite ju u bocu. Dobili ste od prilike 1 litru eliksira. Bocu čuvajte u frižideru. Potrebno je popiti jednu čašicu dnevno, prije ili nakon obroka, najbolje kao aperitiv, a možete i 0,3 dl razblažiti u čaši vode. Okus i izgled podsjećaju na prirodni sok od grejpa.

Ljudi koji su isprobali ovu terapiju tvrde da se već nakon tri tjedna svakodnevnog konzumiranja primjećuje ugodan mladenački izgled cijelog tijela. Začepljenje krvnih sudova, kao i popratne pojave takvog stanja u osjetilnim organima povlače se i pomalo potpuno nestaju. Značajan je učinak ove terapije i pri liječenju paradentoze, a bolesnici sa visokim krvnim tlakom primjećuju znatno bolju regulaciju tlaka.

Nakon tri tjedna potrebno je napraviti stanku od tjedan dana, a zatim početi drugu trotjednu terapiju. Samo se tako postiže pravi učinak. Ova cijenom pristupačna, neškodljiva, a učinkovita terapija može se po volji ponavljati svake godine.  Neugodan miris češnjaka nitko ne osjeća, a dobrobit terapije je neizmjerljiva.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...