Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Dobri načini za gubljenje kalorija – Par savjeta koji će vam pomoći

Gubljenje kalorija uz vježbanje i hodanje

Pretilost je jedan od najvećih zdravstvenih problema u svijetu, stoga mnogi traže dobar način za gubljenje kalorija. Ono što je osobito zabrinjavajuće je da broj pretilih raste na alarmantnu stopu. Stoga, ljudi s povećanim brojem kilograma trebali bi smršavjeti kako bi smanjili rizike od bolesti.

Isto tako, dokazano je da održavanje zdrave tjelesne težine može povećati dugovječnost. Najvrjedniji savjet je vježbati. No, mnogi odustaju od vježbanja jer je dosadno i monotono.

Vježbanje može biti zabavno

Međutim, jeste li ikad probali dodati zabavu u svoje vježbanje. Na primjer, možete slušati glazbu dok trčite ili vozite bicikl. Jednostavno, stavite svoje omiljene pjesme na mobitel i uživajte u vježbanju te slušanju glazbe. Nažalost, vrlo ja lako upasti u dosadnu rutinu vježbanja, tako da ovo može biti izvrstan način dobivanje motivacije.

Postoji nekoliko vježbi koje uključuju gotovo svaku skupinu mišića u tijelu, jedan od takvih vježbi je plivanje. Mnogima omiljena ljetna rekreacija izvrsna je gubitak težine te jačanje organizma. Za 25 minuta laganog plivanja možete sagorjeti minimalno 250 kalorija, osim toga jačate mišiće i izdržljivost. A sve to vodi prema zdravijem tijelu.

Gubljenje kalorija uz plivanje

Ukoliko nemate mogućnost plivanja u zimskim mjesecima, možete se posvetiti vježbanju u toplini svog doma. Postoje mnogobrojne vježbe i planovi treninga koji su dostupni na internetu stoga sve je na vama i vašoj motivaciji.

Što se tiče prehrambenih savjeta, istaknut ćemo da pripazite sa začinjavanjem salata. Iako su bogate antioksidansima koji jačaju imunitet i posjeduju zdrava vlakna, prednosti se izgube ukoliko u salatu dodate previše masnoće.

Mršavljenje uz zdravu prehranu

Umjesto klasičnog ulja, konzumirajte sezonske salate s maslinovim uljem koje je puno zdravije. Bitno je jesti niskokaloričnu hranu. Tijekom ovih ljetnih mjeseci oblici rekreacije su najpopularniji stoga neka vam drugi budu dovoljan motiv da se i vi priključite vježbanju.

Želite li smršavjeti to je puno zdravije od bilo kakvih dijeta i čudotvornih proizvoda za mršavljenje kojima smo “bombardirani” svakoga dana.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...