Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Dali ste upoznati sa ljekovitim svojstvima kukuruzne svile?

Opisali smo već kukuruz, spomenuli smo ukratko i kukuruznu svilu, ali ovom prilikom ćemo malo detaljnije opisati svileni završetak klipa kukuruza.

Kukuruzna svila jako dugo se upotrebljava u narodnoj medicini.

To nije bez razloga. Naime, svježa kukuruzna svila u sebi sadrži masno i eterično ulje, smolu, gumu, alkaloid koji ima osobinu da steže krvne žile, klorofil, fosfornu kiselinu i dosta kalija i mangana.

Zbog gore spomenutog sastava, kukuruzna svila je u obliku čaja jedan od najjačih prirodnih diuretika. Konzumiranjem čaja od kukuruzne svile se u roku od 24 sata može i do nekoliko puta povećati količina izlučene mokraće, i to bez štetnih posljedica za organizam. To je posebno važno u slučaju oboljenja gdje sakupljanje vode ima nepovoljno djelovanje na ljudski organizam.

Čaj od kukuruzne svile smanjuje grčeve bubrega, a ukoliko ga koristite neko duže vrijeme, on efikasno rastvara kamen u bubregu i izbacuje pijesak iz bubrega. Pored spomenutog, izbacivanjem veće količine mokraće iz organizma, on se oslobađa viška fosfora i bjelančevina, što znatno umanjuje tegobe reume, kao i tegobe kod gihta koje su praćene bolovima u zglobovima. Također, na taj način će te smanjiti probleme kod vodene bolesti, a prilično se smanjuju i otekline na nogama.

Važno je spomenuti i to da će se konzumiranjem čaja od kukuruzne svile izlučiti i ostale štetne materije, što znači da redovno konzumiranje ovog čaja potpomaže cirkulaciju, štiti krv i olakšava rad jetre.

Sve to znači da čaj od kukuruzne svile pomaže kod svih oboljenja mokraćnih putova, upala mokraćnog mjehura, te eliminira umanjeno lučenje mokraće i pomaže kod noćnog mokrenja.

Zbog izraženog diuretskog djelovanja, čaj od kukuruzne svile može vam pomoći i kad želite da smršavite. Opet da napomenemo da efikasnog mršavljenja nema bez redovnih tjelovježbi.

Kako se priprema čaj od kukuruzne svile?

Priprema čaja od kukuruzne svile je jako jednostavna. Uzmite jednu žličicu dobro osušene kukuruzne svile i prelije je sa šalicom vrele, nikako ključale, vode. Ostavite nekoliko minuta da odstoji pa procijedite. Čaj se pije dok je topao. Ne valja ga sladiti, a pije se svaka dva do tri sata. Ako vam se okus ne dopada, dozvoljeno je popraviti ga limunom.

Ukoliko su vaše tegobe izražene, čaj možete piti i u većim količinama. Za to vam je potrebno 25 grama kukuruzne svile i 1 litra vode. Tako ćete dobiti 1 litru čaja koji možete piti kad ožednite tijekom dana, umjesto vode.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...