Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Četiri važna koraka za liječenje astme – Pokušajte na ovaj način ukloniti neugodne simptome astme

Astma je dosta često kronično oboljenje dišnih organa. Astma se manifestira kao upala bronhija.

Astma je bolest koja nam smeta u svakodnevnim obvezama. Sputava nas i otežava naš život, i smanjuje kvalitetu života.

Da bi se oduprli simptomima ove bolesti tu su mnogi prirodni lijekovi koji su se pokazali efikasnima. Iskušajte neki od njih.

Primarni simptomi astme uključuju kašalj, otežano disanje i stezanje u grudima.

Astma je naročito rasprostranjena kod djece mlađe od 10 godina. Astma se danas liječi različitim lijekovima a često je neophodna i upotreba inhalatora.

Pored medicinskih lijekova, i pomagala za liječenje astme i ublažavanja simptoma bolesti, poznati su mnogi prirodni lijekovi za liječenje te bolesti.

Ovom prilikom ćemo navesti neke prirodne lijekove za liječenje astme

Omega-3 esencijalne masne kiseline su jako važne u prevenciji i liječenju astme. Omega-3 masne kiseline su bitne masti koje su od vitalne važnosti za opće ljudsko zdravlje. One ne mogu nastati u organizmu nego se moraju unositi kroz ishranu. Glavni prehrambeni izvor omega-3 masnih kiselina su morska riba, laneno ulje i jaja. Istraživanjima je potvrđeno da omega-3 masne kiseline mogu smanjiti upalu, koja je glavni uzrok astme.

Vitamin C, je pored ostalog jako bitan i za prevenciju i liječenje astme. Vitamin C također igra važnu ulogu kada je u pitanju zdravlje pluća, kao i cjelokupan imunološki sistem. Vitamin C kao snažan antioksidans smanjuje prisutnost alergena u plućima koji napadaju bronhije i izazivaju astmu. Populacija ljudi koja tradicionalno redovno unosi dovoljne količine vitamina C, rjeđe obolijeva od astme. Dnevne potrebe organizma za ovim vitaminom su oko 80 mg, dok se za liječenje astme preporučuje veći unos. Namirnice bogate vitaminom C su južno voće, crvena paprika, kupus, brokula, jagode i slične voćke.

Pored vitamina C tu je i vitamin B12. Sljedeći prirodni lijek za astmu je vitamin B12. Nekoliko naučnih istraživanja pokazalo je da vitamin B12 može umanjiti težinu i učestalost simptoma astme. Namirnice bogate vitaminom B12 su meso, mlijeko i jaja.

Flavonoidi su također važni za borbu protiv astme. Flavonoidi su jak antioksidans i mogu biti efikasan prirodni lijek protiv astme. To su materije koje se mogu sintetizirati samo u biljkama. Pored toga što podstiču apsorpciju vitamina C, flavonoidi pozitivno djeluju na cio organizam, sprečavaju i ublažavaju mnoge bolesti i tegobe. Tako je poznato da flavonoidi štite i pluća, pozitivno djeluju na membranu pluća i ublažavaju upalu. Dobri prehrambeni izvori kvercetina i drugih flavonoida su zeleni čaj, luk, đumbir, kožica i sjeme grožđa, crno vino, crna čokolada, bobičasto voće, paprika, paradajz, naranča i slično voće.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...