Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Bolovi u leđima i kičmi – Kako se liječe?

Bolovi u leđima, odnosno bolovi u kičmi obično dolaze u kasnijem životnom dobu, mada se sve češće problemi javljaju i kod mlađe populacije, a sve to zbog nepravilnog držanja tijela, nedovoljno sportske rekreacije i pretjeranog boravka za računalom.

Bolovi koji nastaju zbog problema sa kičmom, najčešće se javljaju u slabinskoj i leđnoj regiji, kao i u području zadnjice i natkoljenica.

Intenzitet bola se obično pojačava sa pojačanom fizičkom aktivnošću, a također dolazi do povećane napetosti mišića te smanjivanja pokretljivosti karlice. Bol koji ovdje spominjemo, može se od kičme proširiti i na noge. Najčešće oboljenje kičme je diskus hernija koja se javlja između tridesetih i pedesetih godina čovjekovog života.

Uzroci nastanka diskus hernije su padovi ili udarci pretrpljeni tijekom pada. Također, kao uzrok diskus hernije jako često se navodi iznenadno i nepravilno podizanje predmeta, često i u teretani nepravilnim vježbanjem. Tu su i degenerativne promjene na pršljenovima i diskovima, pa slijedi iskrivljena kičma kao uzrok i na kraju neke genetske predispozicije.

Ukoliko imate problema sa bolovima u kičmi, predlažemo vam da oprobate neke prirodne metode liječenja.

Kako na prirodan način možete liječiti bolove u kičmi?

Evo par savjeta, pa pročitajte i oprobajte.

Kada osjetite bolove u leđima svakako treba da se obratite liječniku, no ukoliko smatrate da to još nije potrebno, ili želite sami da si pomognete onda oprobajte opisane savjete.

Ovom prilikom vam predstavljamo jednostavan recept protiv bolova u kičmi, koji se zasniva na sušenom voću.

Dakle, ukoliko imate problema sa bolovima u kičmi, predlažemo vam da svaku večer, pred spavanje, u periodu od mjesec i pol dana jedete 5 suhi šljiva, 1 suhu smokvu i 1 suhu kajsiju.

Zašto baš te namirnice? Naime, spomenuto sušeno voće u sebi sadrži supstance koje pospješuju regeneraciju tkiva, koje sastavljaju intervertebralne diskove i čine ih jačim i čvršćim. Pršljenovi u ljudskom tijelu počinju sami da se fiksiraju na svoja prirodna mjesta, bez potrebe za vanjskom korekcijom.

Kombinacija spomenutih plodova sadrži određene supstance koje zajedno čine odličan lijek, izuzetno efikasan protiv bolova u kičmi.

Samo još jednom da napomenemo, da se, ukoliko osjetite intenzivnu bol, svakako obratite svom liječniku. Prirodni lijek protiv bolova u kičmi možete svakako da oprobate, a možete ga koristiti i kao prevenciju, prije nego se bol u leđima ili kičmi uopće pojavi.

Na koji način se liječi diskus hernija?

Ovo oboljenje kičme često zahtjeva operativni zahvat, a kao dodatna pomoć može biti od koristi i ova prirodna metoda liječenja.

Uzmite jedan osrednji krumpir pa ga narežite na kolutiće. Te kolutiće krumpira stavite na bolna mjesta.

Ako kolutići krumpira ne djeluju, onda možete oprobati i ovaj prirodni lijek. Popržite na ulju deset izgnječenih čenova bijelog luka pa dobivenu toplu smjesu stavljajte na bolna mjesta. Smjesu držite pozicioniranu tri sata.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...