Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Zdravstvene prednosti crnoga čaja – Naučite par zanimljivih činjenica u vezi crnog čaja

Ne morate piti samo vodu tijekom dana da biste bili zdravi. Vodu možete da zamijenite i sa crnim čajem koji jednako zdravo djeluje na organizam kao i voda. Koje su zdravstvene karakteristike crnog čaja?

Gotovo svi mi volimo tople napitke, a tu se ističe i čaj. Saznajte neke prednosti crnog čaja, zbog čega je dobar i kada ga trebate piti?

Crni čaj u svijetu glasi za jedan od jako ljekovitih. Iako u njemu pronalazimo jako veliku razinu kofeina, ako se pije umjereno, ovaj napitak ima ljekovito djelovanje na naš organizam.

Crni čaj se najboljim pokazao za preventivno djelovanje, iako se može koristiti i kao prirodni lijek u slučaju neke bolesti, njegovo ljekovito djelovanej se pokazalo najbljim kroz redovno ispijanje tako što on vidno sprječava pojavu nekih oboljenja, pa čak i onih najtežih.

Crni čaj rehidrira organizam i sprječava pojavljivanje nekih vrsta teških bolesti. Crni čaj sadrži flavonid, a on je prisutan u listovima čaja. Dovoljno je da dnevno unesete u svoj organizam dvije do tri šalice crnog čaja da biste smanjili rizik o bolesti, kao što su infarkt, rak,a dobar je i za obnavljanje zubne cakline, za sprječavanje pojavljivanja karijesa.

Crni čaj sadrži antioksidante, pa samim tim ima i dvostruki učinak na naš organizam. Crni čaj se jedino ne preporučuje osobama koje pate od anemije, jer sprječava apsorpciju željeza u krvi. Ukoliko ste negdje čuli da crni čaj sadrži mnogo kofeina, više ne morate da brinete. Naučnici potvrđuju da crni čaj neće poremetiti našu hidro ravnotežu.

>> Crni čaj dobar ili loš?

Crni čaj je također dobra zamjena za kavu. Preporučuje se piti kuhane čajeve, a ne one koji se mogu kupiti u flašicama, jer su oni puni šećera. Crni čaj se proizvodi fermentacijom lišća i ima najveću razinu kofeina i koristi se za temelj drugim čajevima. Crni čaj pomaže plućima pušača, ali i nepušača koji su izloženi dimu cigareta. Crni čaj pored svega navedenog smanjuje i rizik od moždanog udara.

Zato vam preporučujemo da pored dovoljne količine vode koju pijete dnevno unesete u svoj organizam i nekoliko šalica čaja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...