Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Uzrok nastanka mioma i liječenje prirodnim lijekovima

miomi prirodno liječenje
Foto: Pixabay / Prirodni lijek

Uzrok nastanka mioma nije poznat, no neka istraživanja pokazuju kako nastaje bujanjem promijenjenih glatkih mišićnih stanica. Miomi, klinička slika i prirodno liječenje.

Zbog češće pojave kod žena unutar iste porodice, pretpostavlja se da je pojava mioma povezana i sa genetskim faktorom.

Također, postoje činjenice koje govore da estrogena stimulacija igra važnu ulogu u patogenezi mioma, jer je uočeno da se miomi javljaju u generativnom periodu žene, povećavaju se za vrijeme trudnoće, a ima ih i kod žena koje uzimaju oralna kontracepcijska sredstva. Još jedna pojava koja tome ide u prilog je to da se miomi smanjuju u periodu postmenopauze. Iako nam ove činjenice pokazuju da hormonski faktor igra odlučujuću ulogu, ipak ne možemo reći da ih izazivaju, nego samo da utječu na njihov rast.

Miomi: Klinička slika

Klinička slika pacijentice – Većina mioma nastaje na fundusu i tijelu materice, dok tek 3% mioma pronalazimo na cerviksu. Miomi mogu imati simptome, ali to nije pravilo. Miomi koji ne pokazuju simptome otkrivaju se slučajno, na redovnom ginekološkom pregledu. Simptomatski se miomi prepoznaju ovisno o njihovoj veličini, lokaciji u maternici, promjenama i o tome da li je žena trudna ili ne.

Najčešći simptom po kojem prepoznajemo miome na maternici jeste abnormalno krvarenje koje u oko 40-50% slučajeva dovodi i do jakog i produženog menstrualnog krvarenja. Pojačano menstrualno krvarenje ukazuje na intramuralnu lokalizaciju tumora. Pojačano krvarenje ukazuje na submukozni miom.

Posljedica spomenutih krvarenja može biti anemija koju je obično teško liječiti. Pored simptoma povećanog krvarenja, javlja se i bol i napetost u donjem dijelu trbuha koja nastaje zbog pritiska mioma na okolne organe i strukture ili uslijed degenerativnih promjena u samom tumoru. Ukoliko je tumor veliki, može uzrokovati venski zastoj i trombozu i poremećaj pražnjenja debelog crijeva i mokraćnog mjehura, neplodnost te spontane pobačaje.

Još detaljnije o miomima na maternici i liječenju mioma možete pročitati u tekstu koji smo već prije napisali

Ovom prilikom želimo spomenuti neke prirodne načine liječenja mioma. Iako za ovaj pristup liječenja nema nikakvih znanstvenih dokaza, mnoge žene su svjedočile jako uspješnom liječenju mioma prirodnim putem. Koji su to prirodni lijekovi za miome i kako se koriste?

Poznato je da neke biljke, a među njima ćemo istaknuti vrkutu, macinu travu i čuvarkuću, jako dobro djeluju kao prirodni lijek za mnoge ženske tegobe pa tako i za liječenje mioma. Ukoliko imate miome, a želite pokušati da ih liječite prirodnim putem pročitajte ovaj članak.

Opet napominjemo da nema znanstvenih dokaza za uspješnost liječenja mioma na ovaj način. Ipak, postoje mnogobrojne žene koje su imale jako pozitivan ishod kada je riječ o ljekovitom bilju i liječenju mioma. Prirodno liječenje se može provesti, ali ako miomi i dalje ostaju, svakako će trebati pomoć liječnika.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...