Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Uz pomoć jabučnog octa skinite viška kilograme

Jabučni ocat se kao prirodni lijek najviše upotrebljava za pročišćavanje krvi i odstranjivanje masnoća iz krvnih sudova. Ipak, u današnje vrijeme se jabučni ocat koristi i u redukcijskim dijetama.

Jedan od najboljih prirodnih lijekova koje imamo – Jabučni ocat.

Ovaj prirodni, ljekoviti napitak od davnina je poznat i korišten u liječenju. Mnoge se boljke i bolesti mogu liječiti uz pomoć prirodnog jabučnog octa, a poznato je da se dobro može iskoristiti i kao pomoć pri mršavljenju. Naučite kako da pravilno koristite ovaj prirodni lijek, te na kraju i kako da sami sebi napravite kvalitetan prirodni jabučni ocat.

Jabučni ocat, ako se redovito i kontrolirano uzima, uspješno otapa masnoće iz tijela jer on u sebi sadrži prirodne kiseline koje razgrađuju i ispiru sve otrove i neprobavljivu hranu iz vaših crijeva.

Želite li znati kako smanjiti kilograme uz pomoć jabučnog octa?

Evo odgovora. Danas se jabučni ocat primjenjuje prvenstveno u svrhu skidanja viška kilograma, a samim tim i za opće zdravlje našeg organizma. Jabučni ocat u organizmu djeluje na kiselost, acidobaznu ravnotežu organizma i na metabolizam masnoća. Baš zbog toga se jabučni ocat uvijek i koristi u kombinaciji s vodom.

Recept za mršavljenje uz pomoć jabučnog octa: Uzmite dvije žlice octa i dodajte ih u čašu vode te pijte 3 puta dnevno iza glavnih obroka. Ponavljajte ovo kroz period od dva mjeseca. Naravno, trebate se pridržavati još nekih koraka a to su da smanjite unos šećera, masnoća i soli u organizam, te povećate fizičku aktivnost. Rezultati neće izostati.

Kako da sami sebi pripremite domaći jabučni ocat?

Za pripremu jabučnog octa uzmite dvije jabuke, najbolje kisele divlje jabuke. Sameljite ih ili istucite, te iscijedite sok u odgovarajuću posudu. Sok od jabuke pustite da ‘zavrije’. Nakon vrenja sok procijedite, te na jednu litru soka dodajte litru vode, spremite to u boce i pustite ih zatvorene.

Ocat držite na umjerenoj temperaturi, najmanje mjesec dana. Ako se u njemu pojavi talog, procijedite ga uz pomoć medicinske gaze i konzumirajte ga takvog.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...