Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Trebate prirodnu kremu za sunčanje? Odaberite za sebe onu najbolju

Vrućine su napokon krenule, pa tako i lijepi dani za provesti na plaži. Znamo da se tijekom sunčanja trebamo zaštititi ali nismo uvijek sigurni kojim proizvodom.

Koristimo ovu priliku da vam predstavimo neke prirodne kreme za sunčanje.

Da bi što bezbrižnije proveli slobodno vrijeme na suncu, trebate misliti i djelovati na vrijeme. Ne dopustite da zaradite opekotine, koje će vam samo pokvariti odmor.

Postoje mnogi preparati kao zaštita od sunca, a neke možete i sami napraviti. Da bi sami sebi napravili kremu za sunčanje ne trebaju vam nikakve posebne vještine. Potrebno je tek par namirnica i dobra volja.

Osim što će vam neke kreme pomoći da se zaštitite, one u sebi imaju spojeve koji će pomoći da dobijete ljepši i tamniji ten.

Atma.hr, Internet magazin donosi jako zanimljiv recept. Za prirodni losion, koji ima zaštitni faktor u sebi, trebat će vam pola šalice organskog bademovog ulja, ¼ šalice organskog djevičanskog kokosovog ulja koje u sebi ima prirodni faktor 4, ¼ šalice pčelinjeg voska, i dvije žlice praha cink oksida.

Da bi sebi pripremili ovaj losion potrebno je da sve sastojke, osim cink oksida, pomiješate u staklenci. Važno je znati da količinom pčelinjeg voska kontrolirate gustoću losiona.

Kada ste sve dobro izmiješali, staklenku stavite u već pripremljen lonac sa zagrijanom vodom. Kako se voda u loncu zagrijava, tako će se zagrijavati i sadržaj staklenke. Povremeno protresite staklenku da se sastojci bolje pomiješaju. Kada su se svi sastojci otopili, skinite lonac sa kola, i u staklenku pažljivo dodajte cink oksid. Pazite da ne udahnete ovaj prah. Dobro umiješajte cink oksid u rastopljenu smjesu, i lagano miješajte dok se masa hladi.

Sada jednostavno losion pretočite u neku tubu, ako vam je ostala od kupovne kreme za sunčanje. Koristite losion kao što koristite i kremu za sunčanje. Najbolje je da potrošite sve u roku od pola godine. Sljedeće ljeto napravite novu količinu.

Prirodno ulje za sunčanje koje će vam pomoći da potamnite

Ako želite dobiti boje dok se sunčate, a da ne izgorite na suncu, ovo je pravo ulje za vas. Lako se priprema, ali trebate se sjetiti na vrijeme, jer proces pripreme traje dva tjedna.

Ne odustajte već sada, priprema je jako jednostavna, samo treba čekati.

Za ovo prirodno ulje trebaju vam mrkva, orasi sa zelenom korom, i maslinovo ulje. Uzmite jednu mrkvu i naribajte ju. Par oraha sa zelenom korom istucajte da se otvore, pa zajedno sa mrkvom stavite u neku tamnu bocu. Sve to zalijte sa maslinovim uljem, da mrkva i orasi budu potopljeni. Ostavite bocu na prozor, na suncu dva tjedna, da ulje primi u sebe sve potrebne sastojke. Nakon dva tjedan ulje procijedite i koristite za sunčanje.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...