Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Svinjska mast kao prirodni lijek za mnoge bolesti

ljekovitost svinjske masti
Foto: Pixabay / Svinjska mast

Dosta starijih ljudi već zna za ljekovita svojstva svinjske masti, no međutim, Internet generacija je slabo upoznata sa ovim jako dobrim prirodnim lijekom. Upoznajte ljekovitost svinjske masti u nastavku.

Baš zbog toga i koristimo ovu priliku da vas pobliže upoznamo na koji sve način vam, i kada može pomoći svinjska mast.

Osim što se jako često primjenjuje u kuhinji, prilikom kuhanja i pečenja raznih jela, svinjska mast se često koristi i kao lijek. Doduše, prije se dosta više koristila, ali je upotreba svinjske masti ostala i danas.

Odmah na početku da istaknemo, da je jako važno svinjsku mast očistiti – prije nego se iskoristi za liječenje bilo kojeg oboljenja. Dok se za upotrebu u kuhinji koristi mast kao takva, u liječenju se ipak treba koristiti svinjska mast koja je oprana u 9 voda.

Što znači oprati mast u 9 voda? Ukratko rečeno, to znači da se mast treba oprati 9 puta, uvijek u novoj vodi. Tek tada smo iz masti izbacili elemente koji nam ne mogu pomoći, i smetaju u primjeni masti u liječenju.

Da spomenemo i par načina primjene ove ljekovite masti

Dakle, svinjska mast je prirodni lijek kojeg su koristile naše bake, ali se i danas može često čuti da se netko liječi uz pomoć ovog prirodnog lijeka.

Svinjska mast je dobra u slučaju ginekoloških problema. Mnogi svjedoče da im je svinjska mast pomogla u slučaju upale jajnika, kao i neprijatnog sekreta, poznatog kao bijelo pranje. Da bi iskoristili svinjsku mast u ovom slučaju, jednostavno tampon namočite u opranu svinjsku mast i stavite da djeluje preko noći.

Odlična je i protiv bronhitisa u obliku obloga za područje oko vrata. Ovdje treba pripaziti jer se ovaj lijek ne smije koristiti ukoliko dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu.

Ako vas muče hemoroidi pokušajte se liječiti uz pomoć svinjske masti. Jednostavno nanesite svinjsku mast na bolno mjesto i pustite da djeluje. Svinjska mast će smanjiti bolove, svrab i osjećaj peckanja.

Ljekovitost svinjske masti

Svinjska mast je našla primjenu i u kozmetičkim preparatima, te je dobra za lijepu i sjajnu kosu. Mnoge žene tvrde da im je nakon nanošenja svinjske masti na kosu, ona postala bujnija i mnogo lepršava. Svakako isprobajte, jer nemate što izgubiti. Ako ste ikada uzimali ili pokušali sami da pripremite neku prirodnu kremu, onda znate da je u većini slučajeva baza te kreme svinjska mast. Još je tu zaista mnogo primjera koliko je svinjska mast djelotvorna i kako se sve može iskoristiti.

Ako želite pročitati još na temu ljekovita svinjska mast, slijedite poveznicu.

Nadamo se da ćete pronaći nešto korisno za vas ili nekog o kome se brinete.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...