Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Neugodna bolest koja često napada žene – Što je bijelo pranje?

Bijelo pranje je dosta čest poremećaj, ili bolest, kod žena koja je u mnogim slučajevima loše protumačena, pa je žene često i zanemare.

Ovo je bolest koja jako često napada žene, toliko je češća pojava kod žena da ljudi ne znaju kako i muškarci mogu da obole.

Saznajte neke činjenice o bijelom pranju. Što je bijelo pranje, kako nastaje i kako ga liječiti? Imate problema sa iscjetkom?

U nastavku pročitajte par riječi o ovoj jako neugodnoj pojavi, koja se često javlja kod žena, te im zadaje nelagodu u svakodnevnom životu, pa tako i u intimnom kontaktu.

Da bi preventivno djelovali, savjetujemo vam da se čuvate i postupate na pravi način. Naš savjet je, da izbjegavate prevelika opterećenja, te da pripazite na higijenu općenito.

Uvijek se potrudite odabrati primjereno donje rublje, a najbolje je ono od pamuka, pa pripazite da je uvijek čisto i prozračno.

Nastanak bijelog pranja može se povezati sa pušenjem, ili pretjeranim konzumiranjem kave, pa ako imate volje smanjite ili prestanite. Ukoliko ste dobili bijelo pranje, iako se pazite, onda vam savjetujemo da odete kod liječnika na pregled. On će da ustanovi pravi uzrok pojave ove bolesti, i propisati odgovarajuću.

Bijelo pranje možete prevenirati i odabirom namirnica koje jedete. Jako dobro se, protiv bijelog pranja, pokazao peršin. On dokazano dobro djeluje u borbi protiv ove bolesti.

Par riječi na temu bijelog pranja

Pojava bijelo pranje jest bolest, no opet sa druge strane ne treba niti paničariti ako dođe do nje.

Do sada smo bijelo pranje već spominjali. Spominjali smo i kako se liječi bijelo pranje, te koji su najbolji prirodni lijekovi za tu bolest. Pročitajte prijašnje postove da se pobliže upoznate sa ovim problemom.

Ovu priliku koristimo da vam predstavimo još neke prirodne recepte za liječenje bijelog pranja.

Ako vam neki od ova dva recepta ne odgovara iz nekog razloga, pretražite naš portal za još savjeta na ovu temu. Dosta puta smo pisali o bijelom pranju, pa se nadamo da ćete pronaći odgovarajući pristup liječenju, a ukoliko ne pronađete, savjetujemo vam da se obratite vašem liječniku.

Prvi recept traži sljedeće sastojke: 20 grama lista oraha, 20 grama cvijeta kunice, 15 grama bokvice i 15 grama ružmarina.

Ove ljekovite biljke su detaljno opisane na blogu.

Priprema lijeka protiv bijelog pranja: Dvije žlice mješavine spomenutih biljaka prelijte sa pola litre ključale vode. Ostavite da odstoji jedan sat te nakon toga još jednom stavite da proključa. Nakon toga sve sklonite sa vatre i pustite da čaj postane mlak. Procijedite ga i pretočite u irigator te se ispirite sa njim. Čaj se priprema i koristi ujutro i na večer.

Još jedan dobar čaj za liječenje bijelog pranja je od mješavine: 10 grama gaveza, 15 grama korijena čička, 10 grama hrastove kore, 15 grama preslice i 20 grama korijena od koprive.

Jednu žlicu mješavine biljaka kuhajte 5 minut u pola litre vode. Kada se voda smlači u nju dodajte pola decilitra mineralne vode i sa dobivenom tekućinom ispirete. Kao i u prvom slučaju, priprema čaja i ispiranje se radi ujutro i na večer.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...