Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Sok od cikle za jaku krvnu sliku

Sok od cikle je jako efikasan prirodni lijek za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i poboljšanje opće krvne slike. Sok je jako dobar za žene ako se konzumira u količini od najmanje 500 ml dnevno, pomiješan sa sokom od mrkve.

Sok od cikle je tako djelotvoran, da tek jedna vinska čaša tog soka može izazvati reakciju čišćenja, a također i malu nesvjesticu i mučninu.

Iskustva su pokazala da je bolje u početku piti smjesu o kojoj prevladava sok od mrkve, te zatim postepeno povećavati udio soka od cikle dok organizam ne počne bolje da podnosi njegovo djelovanje.

Tijekom menstrualnog poremećaja sok od cikle je jako koristan, posebno ako se pije u malim količinama, 50 do 100 ml, dva do tri puta dnevno. Tijekom klimaksa ovakav postupak daje odličan efekt.

Taj djelotvorni sok od cikle u sebi sadrži više od 50% natrija i samo 5% kalcija, što potpomaže rastvorivost kalcija kada se zbog upotrebe kuhane hrane u organizmu sakuplja neorganski kalcij u krvnim žilama, kod proširenosti vena ili njihovog otvrdnjavanja, kod zgrušavanja krvi i drugih poremećaja rada srca. Sadržaj kalcija u cikli osigurava ishranu za sve fiziološke funkcije organizma, sadržaj klora je izuzetno sredstvo za čišćenje jetara, bubrega i žučne kese.

U kombinaciji sa sokom od mrkve, sok od cikle je najbolji prirodni graditelj crvenih krvnih zrnaca, odnosno eritrocita. Pored toga, trebate znati da ova kombinacija pogoduje poboljšanju pamćenja i širenju krvnih žila. Kod hipertonije je jedno od najboljih prirodnih sredstava, a nezamjenljiv je i u slučaju malokrvnosti. Sok od cikle će poboljšati opće stanje organizma i ojačati živčani sistem kod neuroza i nesanice. Sok od cikle je nakon cijeđenja bolje ostaviti nekoliko časova u frižideru, skinuti pjenu i upotrebljavati u kombinaciji sa sokom od mrkve u odnosu 1:4. Preporučeni dnevni unos soka od cikle je najviše 100 ml.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...