Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Putovanja

Kako odabrati savršen kofer za putovanje?

Kako odabrati savršen kofer za putovanje

Odabir kofera odgovarajuće veličine i kvalitete jedna je od najvažnijih odluka svakog putnika. Koferi s polutvrdom zaštitom i kotačićima svakako su bolji izbor za putovanje avionom, dok za autobus i vlak možete odabrati i čvrste putne torbe od tekstila ili kože.

Sve ovisi o količini stvari koju nosite, ali i vašim vlastitim stilskim preferencijama. Ipak, postoji nekoliko važnih čimbenika na koje morate obratiti pozornost prije kupnje. Sve detalje kako odabrati savršeni kofer za putovanje donosimo u današnjem članku.

Pazite na odabir materijala

Tvrdi koferi, osobito oni lošije kvalitete podložni su lomljenju. Nikad ne znate kako se postupa s vašim koferom nakon što se izgubi ili ga tražite u kilometarskoj pokretnoj traci među stotinama druge prtljage.

Najviše pritužbi putnika dolazi upravo zbog izgubljene ili potrgane prtljage, jer količina kofera koja svakodnevno prođe kroz zračnu luku samo je broj.  Kako biste izbjegli veća oštećenja i stalnu investiciju u kupnju kofera, onaj od polukrute tkanine koji se ne lomi od udaraca, ne grebe se i bolje se drži kada se na njega stavi teret.

Birajte kofer s četiri kotača

Koferi na dva kotača stavljaju svu težinu na jednu stranu, stoga kotači brzo popuštaju što vam zadaje puno problema. Zamislite da morate vući kofer na uzbrdicu, jer se ulica gdje ste dogovorili smještaj nalazi na malo zahtjevnijoj lokaciji.

Kofer na dva kotača će cijelo vrijeme vući na jednu stranu i otežavati penjanje po uzbrdici. S druge strane, koferi na četiri kotača raspoređuju mnogo više težine i otporniji su. Osim toga, puno su stabilnije i udobnije za nošenje. Također, istraživanja su pokazala da se koferi koji imaju četiri kotača manje lome.

Setovi kofera ili koferi na razvlačenje?

Odgovor je ovdje vrlo jednostavan. Savršeno rješenje je kupnja kovčega s kabinom na razvlačenje, jer ćete tako imati sve u jednom. Putovati s nekoliko kofera nije nikako praktično, zato je bolje uložiti u kofer koji ima nekoliko mogućnosti.

Ponuda različitih setova kofera na internetu mnogima izgleda primamljivo, no njihova kvaliteta i izdržljivost za duga putovanja su upitni. Također obratite pozornost na bočnu ručku i način na koji je pričvršćena. Kod teško dostupnih mjesta gdje kofer ne možete vući, sigurno ćete posegnuti za bočnom ručkom.

Osigurajte da bude dovoljno čvrsta da izdrži svu težinu koja se nalazi u koferu. Prije završne odluke, napravite dobro istraživanje, pročitajte recenzije i krenite dobro informirani u kupovinu.

Funkcionalnost ispred estetike

Kofer birajte pametno, a ne prema izgledu. Kako bi sve stiglo do odredišta u savršenom stanju bitne su funkcije kofera. Preporučujemo da obratite pozornost da kovčeg ima neke unutarnje pretince s patentnim zatvaračima gdje možete staviti važne stvari, kao i sigurnosne remene.

Kako bi kofer bio siguran kad nije kod vas, najbolje je da uložite u onaj koji ima ugrađeni sigurnosni sustav ili GPS. Ako imate lokot s ključem, tu može doći do lomljenja i problema. Ponekad je bolje uložiti više novaca u pravi proizvod, nego kupovati kofer nekoliko puta godišnje.

Osim toga, stvari koje nosimo na putovanje su nam od velike važnosti i neka to bude inicijalna misao u trenutku kupnje odgovarajućeg modela putne prtljage.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...