Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Ricinusovo ulje posjeduje mnoštvo pozitivnih efekata na zdravlje

Ulje ricinusa je odlična prirodna namirnica za naše zdravlje. Povoljno je, no na žalost i dalje slabo iskorišteno.

S obzirom na potencijal ovog ulja, još uvijek ga slabo koristimo u zdravstvene svrhe. Ovaj prirodni lijek ima mnoštvo pozitivnih efekata na zdravlje, a njegove primjene su neograničene.

Holistička medicina često je preporučuje ricinusovo ulje za tretiranje bolesti koje su uglavnom otporne na tradicionalne terapije. Ricinusovo ulje se dokazalo jako dobrim u mnogim situacijama, pa je šteta da ga ne koristimo mnogo više nego što je to slučaj.

Da bi barem pokušali ispraviti tu pogrešku, opisat ćemo par načina primjene ricinusovog ulja, koje bolesti može liječiti i na koji način.

Ako budete u prilici svakako kupite sebi ricinusovo ulje. Dobro će vam doći, a u slučaju da vam i ne zatreba to još bolje, znači zdravi ste!

Možda niste znali, ali se ricinusovo ulje jako dobro koristi u kozmetici i kozmetičkoj industriji. Ricinusovo ulje ima veliku upotrebu u kozmetici zbog visokog udjela vitamina E i ricinoleične kiseline.

Zbog svojih hidratantnih svojstava idealno je prirodno sredstvo za njegu suhe kože, kože sklone infekcijama, zrele kože te za njegu kose.

Ricinusovo ulje potiče rast kose, čak i na mjestima na kojima kosa ranije nije rasla. Ovo ulje kosi daje zdrav izgled i poboljšava njenu gustoću, daje sjaj kosi i ubrzava njen rast, a pored toga, ono može ubrzati i rast trepavica. Isto tako, ricinusovo ulje koristi se kao prirodno sredstvo za otklanjanje peruti.

Pročitajte u nastavku kada vam ricinusovo ulje može dobro doći

Mnoge alergije mogu nestati ako popijete pet kapi ricinusovog ulja svakog jutra. U slučaju da imate rane ili posjekotine, namažite ih ricinusovim uljem i one će nestati. Masiranje trbuha s ricinusovim uljem zadnja dva mjeseca trudnoće sprječava strije.

Ozlijeđeni zglob brzo zacjeljuje ako ga umotate u oblog od ricinusovog ulja i ostavite preko noći. Smeđe pjege se mogu izbijeliti mješavinom ricinusovog ulja i sode bikarbone. Olakšajte ozbiljne očne alergije laganim utrljavanjem ricinusovog ulja u kapke prije spavanja.

>> Ricinusovo ulje za lijepu i zdravu kosu

Ako imate bolove u donjem dijelu leđa, smanjite ih primjenom obloga od ricinusovog ulja jednom tjedno. Olakšajte kronični proljev primjenom obloga na području trbuha. Dnevnom primjenom obloga na vratu tijekom tri mjeseca možete ukloniti čvoriće na glasnicama i kroničnu promuklost.

Primijećen je kompletan nestanak tinitusa oralnim uzimanjem 6-8 kapi ricinusovog ulja dnevno tijekom četiri tjedna. Hiperaktivnost može se liječiti primjenom obloga od ricinusovog ulja na području trbuha. Bradavice nestaju nakon četverotjednog tretiranja ricinusovim uljem. Naslage kalcija na tabanima nestaju kod svakodnevne masaže ricinusovim uljem. Primijećen je nestanak raka kože nakon nanošenja ricinusovog ulja i sode bikarbone.

Hrkanje može prestati nakon dvotjedne primjene obloga sa ricinusovim uljem na abdomenu. Ubodi pčele brzo zacjeljuju nakon nanošenja ricinusovog ulja. Rast kose možete potaknuti svakodnevnom masažom ricinusovim uljem dvadeset minuta prije šamponiranja. Primijećeno je brzo ozdravljenje od hepatitisa korištenjem obloga od ricinusovog ulja.

>> Sjemenke bundeve i ricinusovo ulje – Prirodna maska protiv bora na licu

Gljivice na noktima možete eliminirati svakodnevnom uporabom obloga na oboljelim mjestima. Korištenjem općih obloga, može se liječiti alkoholizam. Redovitom vanjskom primjenom ulja mogu se ukloniti mladeži.

Primijećeno je poboljšanje zdravstvenog stanja kod terminalne faze karcinoma korištenjem obloga s ricinusovim uljem.

Naučite kako se radi obloga od ricinusovog ulja

Zbog snažnog djelovanja na cirkulaciju ricinusovo ulje se često koristi u obliku obloga. Sve što trebate je hladno prešano ricinusovo ulje, čista gaza, plastična folija, termofor ili boca tople vode i ručnik. Prije i poslije upotrebe obloga kožu očistite otopinom sode bikarbone.

Zagrijanim uljem natopite gazu i stavite na kritično mjesto, prekrijte ga folijom, zatim stavite termofor, omotajte ručnikom i držite minimalno sat vremena. Tijekom ovog vremena opuštajte se i mirujte.

Oblog možete primjenjivati 40 dana. Prije svake uporabe dodajte dovoljno ulja. Oblog uvijek ugrijte prije upotrebe. Promijeni li ulje boju ili miris, napravite novi oblog.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...