Jedete li često u restoranima, izloženi ste opasnosti od pomanjkanja vitamina A, B1 i C jer se oni gube podgrijavanjem. Pazite što konzumirate, jer će se to odraziti na Vaše zdravlje.
Hrana je ta koja ima najveći utjecaj na naše zdravlje. Iako znamo da nam neke namirnice štete mi ih uporno konzumiramo. Ipak, postoje one koje su u samom vrhu kada je štetna hrana u pitanju.
Naravno ne treba da bježimo od brze hrane i gaziranih pića, ali ima i nekih namirnica kojih se svakako trebamo kloniti.
Naučite kako jesti zdravo da bi bili zdravi. Izbjegnite štetne namirnice kojima ste svakodnevno izloženi. Saznajte kako odabrati pravu hranu za vas i vašu obitelj.
Trudite se što češće jesti kod kuće, da sami sebi pripremite obroke, odaberete namirnice i da izbjegavate jesti vani, posebno brzo pripremljenju hranu.
Ako ste osoba koja često jede vani, kupujući gotove obroke, pazite se jer na taj način narušavate Vaše zdravlje.
Još o nezdravim namirnicama pročitajte u nastavku. Nadamo se da ćete se odlučiti jesti zdravo, odabrati prave namirnice i kuhati obroke kod kuće.
Ne treba spominjati koliko je važno u svakodnevne obroke ubaciti i voće i povrće. Da bi opskrbili tijelo optimalnom količinom vitamina i minerala svakodnevan unos voća i povrća je zaista važan.
Evo par riječi na temu nezdrava hrana
Vitamini su neophodni za zdravlje, razvoj i vitalnost organizma. Pomanjkanje samo jednog može ugroziti organizam. No imaju učinkovito djelovanje samo ako ih unosimo s hranom i mineralima. Mijena tvari ili metabolizam provodi se pomoću enzima, a vitamini su sastavni dio našeg enzimskog sustava. Zato i najmanje pomanjkanje može ugroziti organizam. U većini slučajeva, tijelo ih ne može samo sintetizirati. Mnogi misle da vitamini mogu zamijeniti hranu, što je pogrešno, jer bez hrane naše tijelo uopće ih ne može iskoristiti.
Budući da većina restorana podgrijava hranu, jedete li često vani, izloženi ste opasnosti od pomanjkanja vitamina A, B1, i C.
Mnoge namirnice koje jedemo već su prerađene i oduzete su im neke hranjive tvari. Te se namirnice obogaćuju hranjivim tvarima koje su u njima postojale prije prerade.
Nažalost, standardi obogaćivanja daleko su ispod poželjnih. Vitamine i minerale treba organizam dobivati iz prirodnih namirnica te valja izbjegavati sintetički dobivene preparate.