Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Prirodni sok za detoksikaciju i probavne smetnje

Donosimo recept za prirodni i jednostavni sok koji će vam pomoći u detoksikaciji, a blagotvorno će djelovati na zatvor, žgaravicu i druge probavne smetnje.

Napravite sebi ovaj sok.

Ovaj ljekoviti napitak će vam svakako dobro doći, jako je dobar čistač organizma, a pomoći će i vašoj probavi. Ako imate priliku napravite sebi sok i pijte kako ćemo navesti dole u nastavku teksta.

Sok se lako priprema, pije se svjež, a za bolji okus možete iskoristiti neki citrus ili drugo voće jake arome. Nadamo se da će vam prijati, a ukoliko budete pili redovno da će te osjetiti poboljšanje.

Sastojci: 2 šalice listova kupusa, 4 male brokule, 2 zelene jabuke, 4 lista salate, 200 ml hladne vode.

Priprema: Dodajte sve sastojke u sokovnik, osim vode, i napravite sok. Na kraju dodajte vodu i vaš sok je spreman.

Kako to da ovaj napitak pomaže detoksikaciji i bori se protiv probavnih smetnji?

Iz niza razloga, napravit ćemo analizu po namirnicama. Prvo, kupus ima puno prehrambenih vlakana koja se neophodna za pravilnu probavu, a pomažu ako imate zatvor. Sok od kupusa je učinkovit u uklanjanju toksina i čišćenju vašeg tijela jer je bogat vitaminom C i sumporom.

Jabuka ima iznimno mnogo zdravstvenih prednosti. Poslovica „jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van“ udomaćila se i jasno je da je ovo voće pravi dar s neba. Bogata je vlaknima, što je vrlo važno za probavu. Istraživanja pokazuju da redovita konzumacija jabuka osigurava pravilnu probavu i spriječava zatvor i druge neželjene probavne smetnje.

Brokula također ima čitav niz zdravstvenih blagodati. Lako je dostupna i odlično je povrće. Isto tako ima veliku količinu vlakana, što pomaže zdravim bakterijama u crijevima. Sadrži i spoj koji pomaže u probavi.

Zelena salata se koristi za liječenje zatvora zbog visokog udjela celuloze, koja pomaže u pravilnoj i redovitoj probavi.

U ovaj sok se mogu dodati med, sok od limuna ili limete jer oni isto tako dobro liječe probavne smetnje. Ako patite od zatvora ovaj napitak je vrlo učinkovit i definitivno će vrlo brzo riješiti vaš problem.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Zdravlje

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...