Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Prirodni sok za detoksikaciju i probavne smetnje

Donosimo recept za prirodni i jednostavni sok koji će vam pomoći u detoksikaciji, a blagotvorno će djelovati na zatvor, žgaravicu i druge probavne smetnje.

Napravite sebi ovaj sok.

Ovaj ljekoviti napitak će vam svakako dobro doći, jako je dobar čistač organizma, a pomoći će i vašoj probavi. Ako imate priliku napravite sebi sok i pijte kako ćemo navesti dole u nastavku teksta.

Sok se lako priprema, pije se svjež, a za bolji okus možete iskoristiti neki citrus ili drugo voće jake arome. Nadamo se da će vam prijati, a ukoliko budete pili redovno da će te osjetiti poboljšanje.

Sastojci: 2 šalice listova kupusa, 4 male brokule, 2 zelene jabuke, 4 lista salate, 200 ml hladne vode.

Priprema: Dodajte sve sastojke u sokovnik, osim vode, i napravite sok. Na kraju dodajte vodu i vaš sok je spreman.

Kako to da ovaj napitak pomaže detoksikaciji i bori se protiv probavnih smetnji?

Iz niza razloga, napravit ćemo analizu po namirnicama. Prvo, kupus ima puno prehrambenih vlakana koja se neophodna za pravilnu probavu, a pomažu ako imate zatvor. Sok od kupusa je učinkovit u uklanjanju toksina i čišćenju vašeg tijela jer je bogat vitaminom C i sumporom.

Jabuka ima iznimno mnogo zdravstvenih prednosti. Poslovica „jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van“ udomaćila se i jasno je da je ovo voće pravi dar s neba. Bogata je vlaknima, što je vrlo važno za probavu. Istraživanja pokazuju da redovita konzumacija jabuka osigurava pravilnu probavu i spriječava zatvor i druge neželjene probavne smetnje.

Brokula također ima čitav niz zdravstvenih blagodati. Lako je dostupna i odlično je povrće. Isto tako ima veliku količinu vlakana, što pomaže zdravim bakterijama u crijevima. Sadrži i spoj koji pomaže u probavi.

Zelena salata se koristi za liječenje zatvora zbog visokog udjela celuloze, koja pomaže u pravilnoj i redovitoj probavi.

U ovaj sok se mogu dodati med, sok od limuna ili limete jer oni isto tako dobro liječe probavne smetnje. Ako patite od zatvora ovaj napitak je vrlo učinkovit i definitivno će vrlo brzo riješiti vaš problem.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...