Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Razno

Prirodni lijekovi iz kućne ljekarne – Koje narodne lijekove imate kod kuće a da ne znate za njihovu ljekovitost?

Donosimo vam popis prirodnih lijekova koje vjerojatno imate kod kuće a da niste ni svjesni njihove ljekovitosti. Iskoristite prirodne lijekove kada vam zatrebaju.

Tanka je granica između narodne medicine i one moderne, odnosno tradicionalne, osobito kada se priča o lijekovima koje pripremamo kod kuće.

Premda ste se uglavnom sa većinu narodnih lijekova već i prije čuli, ali tek u nekim od ukusnih jela, bilo bi dobro znati da ih isto tako možete iskoristiti na više načina.

U ovom članku ćemo Vam predstaviti neke jako efikasne lijekove iz domaće medicine, odnosno narodne lijekove koje bi svakako trebali imati kod kuće.

U zdravstvu nikada nema novaca, cijene lijekova nekontrolirano rastu, i ljudi se sve više okreću vlastitim „medicinskim ormarićima“, smočnicama i vrtovima u potrazi za alternativnim lijekovima. Saznajte danas koje prirodne lijekove imate u kući iz nekih sasvim drugih razloga, a mogu vam biti od velike pomoći!

Đumbir je jako poznata biljka u narodnoj medicini – Koristi se kao lijek već stoljećima, a zapravo može pomoći kod mnogih modernih bolesti kao što su rak jajnika ili žgaravica. Djeluje protiv zaraznih bolesti jer je antiseptik, pomaže kod artritisa (poboljšava pokretnost zglobova), djeluje povoljno na rad jetre, smanjuje kolesterol, i još mnogo toga.

Voda je jako važna za naše zdravlje – Dehidracija može izazvati niz simptoma od umora do glavobolje, a samo čaša vode ponekad može učiniti čuda. Osim toga, nedostatak vode uzrokuje povećani broj otkucaja srca, tamniji urin, grčeve u mišićima i mučninu. Kako biste izbjegli sve navedeno, pobrinite se da vam dnevni unos vode bude barem šest do osam čaša.

Čokoladno mlijeko – Iako se u pravilu pije zbog užitka, čokoladno je mlijeko zapravo vrlo korisno kao piće za brz oporavak organizma oporavak nakon treninga.

Med – Pomaže kod zacjeljivanja rana, borbi protiv infekcija, i jedan je od najstarijih prirodnih lijekova na svijetu. Pomaže i kod probavnih smetnji, čira želuca i gastroenteritisa.

Jabučni ocat – Od Hipokrata pa do danas jabučni se ocat priznavao kao lijek za mnoge bolesti. Za umanjenje bolova, kod nedostatka energije, liječenje bradavica… A ni za dijetu nije naodmet u kombinaciji s jabučnim octom.

Cimet – Istraživanja su pokazala da pola žličice cimeta dnevno može sniziti LDL kolesterol. Cimet također može pomoći kod dijabetesa, artritisa, pa čak i leukemije.

Samo mala napomena: Trebate znati koji cimet kupiti, nije svaki cimet zdrav, više pročitajte na linku.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...