Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Prirodni lijek za upaljeno grlo i anginu – Što sve možete poduzeti za liječenje kod kuće?

Predstavljamo vam super učinkovit prirodni lijek za liječenje upale grla, angine i krajnika. Ukoliko mislite da je bolest uzela maha, svakako posjetite svog liječnika i obavite pregled.

Ako pričamo o angini, onda mislimo na upalu ždrijela, krajnika i limfnih čvorova na vratu uz pridruženu povišenu tjelesnu temperaturu, bolove u zglobovima i mišićima.

Krajnici, odnosno tonzile, su par specijaliziranih limfnih čvorova smještenih s obje strane grla, odmah iza i iznad jezika. Ako se liječe antibioticima, simptomi bakterijske upale krajnika trebali bi nestati kroz kratki period od samo par dana. Danas se liječnici mnogo teže odlučuju na uklanjanje krajnika operativnim putem. To je djelomično zbog toga što se upala krajnika često može djelotvorno liječiti kućnom njegom ili antibioticima, koji smanjuju rizik od mogućih komplikacija.

Operacija se uzima kao opcija ukoliko upala krajnika utječe ne djetetov sluh ili disanje, ili se pojavljuje neuobičajeno često.

Zbog upale djetetovi krajnici obično postanu vidljivo crveni i otečeni. Na inficiranim krajnicima mogu se primijetiti površine s bijelim iscjetkom poput bijelih točkica. Ponekad adenoidne vegetacije, takozvani treći krajnik, također mogu biti otečene, iako ih ne možemo vidjeti. To limfno je tkivo smješteno na stražnjem dijelu grla, iznad područja gdje se nalaze krajnici. Drugi znakovi i simptomi angine uključuju jaku bol u grlu i teško gutanje, glavobolju, povišenu tjelesnu temperaturu i drhtavicu, umor te bolne i povećane limfne čvorove na vratu.

Lijek za liječenje upale grla, krajnika i angine se priprema na sljedeći način: Na sitno treba naribati ciklu. Na 250 grama cikle dodajte jednu žlicu octa (sirćeta), pomiješajte i ostavite da odstoji 15 do 20 minuta.

Nakon tog vremena smjesu ocijedite kroz čistu pamučnu gazu ili plastičnu cjediljku, a ostatak cikle bacite.

>> Gnojna angina kod odraslih i kod djece

Dobivenom tekućinom redovno ispirite grlo svakih 2 do 3 sata, a ako želite tekućinu možete i progutati da poboljšate efekt liječenja.

Ovo je super isproban narodni lijek koji uspješno liječi kroničnu upalu grla i gnojnu anginu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...