Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Prirodni lijek protiv bradavica po tijelu

ukloniti bradavice
Foto: Pixabay / Ilustracija

Pokušajte ukloniti bradavice prirodnim lijekom. U nastavku ćemo spomenuti neke od njih, a vi odaberite sebi onaj koji vam najbolje odgovara. Sami pokušajte i odlučite se za najbolji lijek za bradavice.

Bradavice su česta virusna oboljenja, koja se javljaju na površini kože i smetaju nam. Riječ je o malenim, ili malo većim izraslinama na površini kože, koje se mogu pojaviti na bilo kojem djelu tijela, a najčešće su na rukama i vratu.

Da bi se uklonile bradavice, ne trebaju vam neki skupi preparati, jer su mnogi posvjedočili kako prirodni lijek protiv bradavica jako dobro djeluje. Zapravo, postoji više prirodnih lijekova i tretmana koji će ukloniti bradavice, a na vama je da sebi odaberete onaj koji vam se čini pristupačan i za koji mislite da će najbolje pomoći.

Ukratko ćemo opisati bradavice

Naime, bradavice su oboljenje koje izaziva HPV (humani papilomavirus). Obično se pojavi više bradavica po tijelu, često na jednom dijelu ali se mogu pojaviti bilo gdje.

Bradavice se stručnim medicinskim postupcima uklanjaju spaljivanjem, struganjem, smrzavanjem ili prženjem uz pomoć lasera. Takvi postupci su često djelotvorni, no ne mora značiti da će u potpunosti ukloniti problem.

Baš kako nisu 100% djelotvorni medicinski postupci, tako neće biti ni prirodna rješenja, no ovakav način liječenja je financijski znatno pristupačniji, a opet je vjerojatnost da ćete riješiti problem na vašoj strani.

Prirodni preparati za bradavice

Neki od prirodnih preparata su lako dostupni svima, no ukoliko vam je teško doći do nekog od njih, slobodno se zaputite do biljne ljekarne i zatražite neki preparat za konkretan problem.

Kora breze

Brezina kora u sebi sadrži dva značajna elementa koji imaju antivirusno djelovanje. Već smo u samom uvodu spomenuli da je bradavica bolest izazvana virusom, pa će nam tvari iz brezine kore – betulin i betulinska kiselina, dobro doći. Pored toga, u brezinoj kori pronalazimo i salicilate, koji će dodatno djelovati protiv bradavice na tijelu. Brezinu koru iskoristite tako što ćete komad otpale kore navlažiti običnom vodom i uz pomoć zavoja pričvrstiti da donjom stranom naliježe na bradavicu. Čuvajte je tako sve dok se kora ne osuši. Potrebno je ponoviti postupak, svaki put s novim komadom kore, sve dok bradavica ne nestane.

Kora od vrbe

Osim kore breze, na isti način možete iskoristiti i koru od vrbe. Ima isto djelovanje, i aplicira se baš kako smo opisali za koru od breze.

Maslačak

Maslačak kada se otkine iz stabljike ispušta bijeli sok. Baš taj sok od maslačka će pomoći protiv bradavica. Dovoljno je da bradavicu namažete mliječnom tekućinom koja izlazi iz slomljenog maslačka. Nanesite je nekoliko puta na dan. Kroz par dana bradavica će nestati.

Unutarnja bijela srž iz limuna djeluje antiseptički. U slobodnom prijevodu to znači da i taj dio ploda djeluje protiv bradavica. Prije spavanja pričvrstite komadić limuna na bradavicu.

Bijeli luk

Bijeli luk se pokazao odličnim prirodnim rješenjem u mnogim situacijama, a pored svega je dobar i za uklanjanje bradavica. Mnogi ga smatraju za najbolji prirodni lijek za bradavice. Evo kako se koristi; Uzmite jedan češanj bijelog luka i prepolovite ga. Lagano namažite bradavicu jednom polovinom češnja, tako da upije sokove sa presječene strane luka, pa nakon 3-4 minute isto ponovite i sa drugom polovicom. Ostavite da malo djeluje, a za bolji efekt možete čak i pričvrstiti drugu polovicu za bradavicu da dulje djeluje. Možete napraviti i kašu od češnja, pa ga takvog staviti na flaster i zalijepiti za bradavicu. Važno je da sumporni spojevi iz bijelog luka djeluju na površinu bradavice. Oni će uništiti viruse, te će bradavica vremenom nestati.

Smokva

Baš kao i kod maslačka, i smokva kada se prelomi ispušta bijeli sok. Taj sok iz smokvinog lista ili odlomljenog ploda ima djelovanje kojim će bradavica nestati. Dovoljno je mlijeko ili sok iz smokve nakapati na bradavicu. Pustite da se osuši, a zatim isperite mlakom vodom i ponavljajte postupak sve dok bradavica u potpunosti ne otpadne.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...