Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Par prirodnih recepata za izbacivanje kamenca iz mokraćnog mjehura

kako se riješiti kamenca u mjehuru
Foto: Pixabay / Bolovi

Donosimo vam neke recepte za prirodno liječenje, odnosno izbacivanje kamenca i pijeska iz mokraćnog mjehura. Kako se riješiti kamenca u mjehuru, koji su prirodni lijekovi dobri, i još toga na temu…

Bubrežni kamenac se stvara iz kristala koji se talože iz mokraće i nakupljaju na unutrašnjim površinama bubrega. Urolitijaza je stručni medicinski izraz kojim se opisuju kamenci koji se pojavljuju u urinarnom traktu.

Pijesak i kamenci se mogu pojaviti i u mokraćnom mjehuru te na drugim mjestima urinarnog trakta.

Normalno, mokraća sadrži kemijske tvari koje sprečavaju ili koče stvaranje kristala. Međutim, čini se da ti inhibitori ne djeluju kod svih ljudi i kod nekih osoba se stvaraju kamenci. Ako kristali ostanu dovoljno sitni, putovat će kroz urinarni trakt i izaći izvan tijela mokraćom, a da to osoba niti ne primijeti. Bubrežni kamenci mogu sadržavati različite kombinacije kemijskih tvari. Najčešća vrsta kamenaca sadrži kalcij u kombinaciji ili s oksalatom ili fosfatom.

Te kemijske tvari dio su čovjekove normalne ishrane i sačinjavaju važne dijelove tijela, kao što su kosti i mišići. Rjeđi oblici su kamenci mokraćne kiseline i cistinski kamenci.

U nastavku pročitajte neke prirodne metode za izbacivanje kamenca

Uzmite po dvije žlice preslice, medvjeđeg grožđa, smrekovih bobica (samljeveno) i list šumske jagode, 3 žlice suhe ljuske od mahuna i žlicu crvotočine. Sve dobro promiješajte i od te mješavine uzmite 10 žlica i kuhajte u 2 litre vode dok se ne ukuha na polovicu. Od tog čaja piti po šalicu triput dnevno prije jela.

Drugi prirodni lijek: Dvije žlice koštica od divljih trešanja istuče se u avanu i stavi u decilitar alkohola 96% jakosti. Boca se dobro začepi i ostavi 10 dana da stoji. Od tog lijeka uzima se jedanput dnevno 6-10 kapi razrijeđeno s malo vode.

Još jedan dobar recept: Jednu žlicu sjemena od dinje istući u avanu i kuhati 2-3 minute u 2 decilitra vode. To piti više puta dnevno.

Uzeti 3 žlice smilja (cvijet), preliti sa pola litre vrele vode i ostaviti poklopljeno 8-10 sati. Ocijediti, piti u 3 navrata.

Na sitno istucati oko 25 g koštica divljih trešanja, tome dodati 80 g obična špirita. Ostaviti tjedan dana da stoji u začepljenoj staklenki na umjerenoj temperaturi. Dnevno piti 5-6 kapljica.

Šaku lanenog sjemena preliti sa pola litre vruće vode. To piti svaka dva sata po 1 decilitar. Svaki dan pravi se svježi čaj.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...