Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Ostanite zdravi uz pomoć jabučnog octa

Jabučni ocat je prirodni lijek za liječenje mnogih uobičajenih zdravstvenih problema. Da bi ste ga mogli konzumirati svakodnevno možete ga ukomponirati u neki napitak, primjerice s medom i cimetom. Takav napitak bit će prepun hranjivih tvari koji će pomoći vašem organizmu.

Jabučni ocat čisti tijelo jer sadrži velike količine kiseline i neke hranjive tvari koje sadrže obilje ljekovitih svojstava.

Takva svojstva mogu pomoći smanjiti upalu, ubiti štetne bakterije, izliječiti virusne infekcije, očistiti tijelo, očistiti kožu, ojačati imunološki sustav, izliječiti od trovanja hranom te pomoći u mršavljenju.

Kao što smo već spomenuli, izvrsno je jabučnom octu pridodati med i cimet. Oni također posjeduju ljekovita svojstva i antioksidanse koji mogu pomoći u izlječenju uobičajenih zdravstvenih tegoba. Najbolje ga je uzimati ujutro i navečer. Međutim, treba poznavati svoje tijelo jer jabučni ocat djeluje na želudac zbog svoje kiseline te često uzrokuje nemir u praznom želucu. Ako niste sigurni kako ga i kada konzumirati svakako se konzultirajte sa svojim liječnikom.

Prednost jabučnog octa su ogromne. Njegovim uzimanjem poboljšava se zdravlje te se povećava razina energije. Međutim, jabučni ocat se ne bi trebao smatrati kao tradicionalni lijek, već osnovni lijek koji čuva zdravlje.

Može se, također, dodati u salate što daje novi okus hrani. Budući da je njegov glavni sastojak jabuka koja je izuzetno bogata hranjivim tvarima, ovaj ocat ima mnogobrojne korisne učinke na zdravlje. Koristi se već stoljećima. Ono što je najbitnije je da nema nikakvih štetnih posljedica na organizam za razliku od drugih lijekova.

Jabučni ocat najbolje je koristiti kao preventivno sredstvo. Sposoban je spriječiti bolesti i čuva organizam. Ono što je možda mnogima najzanimljivije je da pomaže pri mršavljenju jer čisti tijelo i potiče rad metabolizma što je neophodno za gubitak kilograma. Naravno, to nije jedina stvar za koju ga se može koristiti.

 

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...