Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Oči će pokazati kakvog ste zdravlja

Infarkt, multipla skleroza i nastanak tumora tek su neke od teških bolesti do kojih je možda došlo ako vam se pojavi iznenada dupla slika.

Ukoliko ste se noć prije napili, udvostručen vid nije alarmantan ako brzo prođe.

No, ipak treba pripaziti u slučaju čestih poteškoća sličnih simptoma. Također, ako patite od škiljavosti, odmah potražite stručnu pomoć. Poremećaji vida su uzrok mutne slike, te ih svakako valja liječiti.

Mutan vid ćete razbistriti nabavkom naočala ili promjenom dioptrije. Kratkovidnost, dalekovidnost ili astigmatizam mogu uzrokovati mutan vid, a često on može biti predznak hipertenzije, loše kontrole šećera u krvi ili slabljenja vida uslijed starosti. Da bi djelovali preventivno, potrebno je jesti dosta voća i povrća.

Pročitajte i saznajte koji znakovi mogu upućivati na moguće zdravstvene probleme.

Zamagljen vid treba se odmah liječiti – Glaukoma je povećan očni tlak. Ako se ne liječi, može dovesti do trajnog sljepila, a može se iskazati maglovitom slikom. Do zamagljena vida također dolazi u početnim stadijima razvoja očne mrene. Riječ je o neprozirnoj mrlji na očnoj leći, koju je moguće odstraniti i tako znatno poboljšati kvalitetu vida.

Nadražene oči zahtijevaju njegu – Treptanje ili primjena umjetnih suza olakšat će patnje očiju. Rad na računaru jedan je od glavnih krivaca za bolno stanje pa često sklanjajte pogled s monitora. Uzrok crvenim i suznim očima su alergije, neodgovarajuće kontaktne leće, infekcije, trepavice ili stare šminke. Na vama je da odete na pregled i otkrijte problem.

Loša ishrana čini bjeloočnice žutima – Izraženo žutilo bjeloočnica u kombinaciji sa žutom kožom nagoviješta mogućnost žutice. Zato posjetite ljekara opće prakse što prije. Ishrana bogata masnoćama, a oskudna voćem i povrćem mijenja prirodnu boju bjeloočnica u žute nijanse. Ipak, uobičajeno je da vidljivi dio oka starenjem postepeno požuti.

Natečene oči su znak iritacije – Bolujete li od alergija, vjerojatno ste se već naviknuli na nelagodu natečenih očiju. Poremećaji u radu štitnjače ponekad uzrokuju otekline na organima za vid. U tom slučaju će nateknuti vrat stvarati veće muke.

Bljeskovi u vidnom polju zbog stresa – Zatražite uputu za okulistu ako je vidno polje narušeno periodičnim bljeskovima. Mogući uzrok je i odvajanje mrežnjače.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...