Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Kako liječiti

Naučite liječiti kurje oko

Ispucale pete, žuljevi i kurje oko, sve su to tegobe koje muče mnoge od nas. Kako se riješiti žuljeva ili kurjeg oka? Kako petama vratiti njihov prirodni i zdravi izgled?

Prvo trebamo znati odgovore na pitanja zašto se stvara kurje oko, pa tek onda možemo pristupiti liječenju.

Kurje oko se stvara na stopalu tamo gdje je stopalo najizloženije pritisku. To može biti peta, taban ili bočna strana prstiju. Što se događa u tom trenutku? Koža se pokušava zaštititi uz pomoć zadebljanja koje ako se ne tretira redovno i na pravi način, prerasta u kurje oko. Radi se o nimalo prijatnom osjećaju.

Kurje oko prati bol, a osim osjećaja bola možete ga prepoznati po promjeni boje kože na tom području koja može biti siva i žućkasta. To je tvrdo kurje oko, a za razliku od njega postoji i blaži oblik kurjeg oka koji se može pojaviti između prstiju.

Postoje razne metode koje će vam pomoći da izliječite kurje oko. Jedan od načina je potapanje stopala u toplu vodu s dodatkom bijelog luka. Naime, bijeli luk je inače jako dobar prirodni lijek za uklanjanje kurjeg oka.

Ponekad problem možete riješiti sami uz pomoć prirodnih recepata, a ponekad ipak morate potražiti pomoć kod stručne osobe. Važno je da se što prije riješite opterećenosti i da vam korak postane lak.

Osim namirnica koje koristite u domaćinstvu za pripremu raznih jela, u slobodnoj prodaji se nalaze preparati koji pomažu pri omekšavanju zadebljanja na mjestu gdje se pojavilo kurje oko. Nikako ne smijete koristiti oštre predmete kako ne bi napravili ranu i tako dodatno zakomplicirali problem.

Da li ste čuli za flastere na bazi salicilne kiseline? Možete ih nabaviti u apotekama. Radi se o još jednom preparatu uz pomoć kog se možete riješiti kurjeg oka.

Dobro je što kurje oko možete spriječiti. Pokušajte izbjegavati nošenje preuske i tijesne obuće, a svako malo priuštite svojim stopalima toplu kupku te hidratantnu kremu prije spavanja.

Ako vas zanima još na temu liječenja, odnosno uklanjanja kurjeg oka predlažemo da pročitate članak.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...