Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Narodni lijek čisti kamenac iz žuči

magnezij i žučni kamenci
Foto: Pixabay / Bolovi u trbuhu

Žučni kamenci su pretežno glatki, tvrdi, sivo-smeđe ili pomalo bijele boje. To su konkrementi koji se stvaraju u žučnoj vrećici. U kakvoj su vezi magnezij i žučni kamenci?

Žučni kamenci se sastoje obično od bilirubina, kolesterola, a mogu sadržavati kalcijev fosfat ili karbonat, proteine, masti, te u tragovima željezo, magnezij, bakar i mangan.

Kada se pojave, žučni kamenci mogu biti neprimjetni ali mogu biti i jao neugodni. Kada osoba ima problema sa žučnim kamencem, obično se oni uklanjaju operacijom. Sadašnja medicinska oprema omogućila je da se operacija uklanjanja kamenaca iz žuči izvodi jednostavnim laserskim postupkom. Nema velikih rezova , a oporavak pacijenta je jako brz i pojednostavljen.

Ako je pak slučaj da su tegobe tek nastale, a bolovi se povremeno pojavljuju možete pokušati ukloniti kamence i na prirodni način, odnosno upotrebom prirodnih lijekova. Kasnije ćemo napisati koji su lijekovi dobri za uklanjanje kamenca.

Nastanak žučnog kamenca – Zbog čega dolazi do ovih nakupina?

Kada se u jetrima stvara više kolesterola, ili se kolesterol manje rastapa u žučne kiseline i steroidne hormone, remeti se odnos žučnih kiselina i kolesterola i žuči, pa dolazi do taloženja i stvaranja žučnih kamenaca. Tome doprinose infekcije žučnog mjehura i upalni procesi, zastoj žuči i promjene pH. Žučni kamenci mogu izazvati uzastopne jake bolove, a kada su začepljeni koledokus dolazi do opstruktivne žutice.

>> Djelujte preventivno da se žučni kamenac ne pojavi

U nastavku vam donosimo jedan prirodni pripravak koji u mnogo slučajeva uspješno uklanja manje žučne kamence.

Sastojci prirodnog lijeka za uklanjanje žučnih kamenaca su: 250 ml pravog meda, 250 ml prave rakije od šljive, 250 ml maslinovog ulja i 250 ml soka od limuna.

Priprema lijeka: U jednu posudu sastavite med, ulje, rakiju i sok od limuna. Dobro izmiješajte da se sjedini. Kada je se sjedinilo može se pretočiti u staklenu posudu od 1 litra i to je sva priprema.

Upotreba narodnog lijeka za uklanjanje žučnih kamenaca ide kako je opisano: Ovaj lijek možete upotrijebiti odmah nakon pripreme. Koristi se tri puta na dan po tri jušne žlice prije jela. Za vrijeme koje se koristi potrebno je piti čaj od domaće mente ili kamilice. Ovako pripremljen lijem potroši se redovnim korištenjem za otprilike desetak dana. Poželjno je popiti što više ovog lijeka.

Kada potrošite lijek napravite još jednu turu i nemojte prestati piti svaki dan.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...