Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Napravite prirodni lijek od đumbira, limuna i bijelog luka

đumbir med limun i bijeli luk
Foto: Pixabay / Prirodni lijek

Naučite kako da pripremite đumbir sa medom, limunom i bijelim lukom. To je jako efikasan prirodni lijek koji će vas sačuvati od viroza. Đumbir med, limun i bijeli luk, kombinacija za prirodni lijek.

U vrijeme viroza, pa čak i malo prije, jako je važno ojačati imunitet i sačuvati snagu organizma da se lakše izbori protiv raznih napasnika.

Kako smo već i prije, jako puno puta napominjali, ne treba uvijek trčati po lijekove. Nekada se uz malo truda može napraviti odličan prirodni lijek.

Prirodni lijek ima daleko bolje djelovanje na organizam općenito, a također je efikasan i protiv bolesti. Važno je samo znati odabrati namirnice i na vrijeme reagirati.

U nastavku ćemo spomenuti jedan ukusan, jako efikasan prirodni lijek od đumbira i meda. Ne trebamo posebno spominjati ljekovite karakteristike ovih namirnica, za njih već znate.

Ako vas zanima još članaka na temu primjene đumbira u liječenju pročitajte članke:

Sami uzgojite korijen đumbira

Kako se pravi ovaj prirodni lijek?

Uzmite 500 grama kvalitetnog domaćeg meda i jednu praznu staklenku od 700-800 ml. Pored toga uzmite i 2 srednja ili 1 veći korijen đumbira, sok od 1 limuna ili cijeli limun isječen na kriške te 3 do 4 češnja bijelog luka.

Naribajte korijen đumbira, oguljen naravno, iscijedite sok od limuna ili plod limuna narežite na ploške te sitno nasjeckajte bijeli luk.

Sve to stavite u staklenku sa medom, ali ne punu. Najbolje napuniti malo više od polovine staklenke, jer će limun i đumbir ispustiti sok.

Ostavite sastojke da odstoje jedan dan, a kada se količina u staklenci umirila dopunite ju do kraja sa medom.

Ako ste bolesni, uzimajte po 3 žlice lijeka dnevno. Za prevenciju i jačanja imuniteta, dovoljno je 1 do 2 žlice lijeka dnevno. Sve što je potrebno: đumbir, med, limun i bijeli luk.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...