Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Sport

Napeto prvo poglavlje CRO Race 2023: Elia Viviani na tronu!

Cro Race 2023 Elia Viviani Biciklizam
Foto: Elia Viviani / Sport IT

Sinj, 26. rujna 2023. – U srcu prekrasne Hrvatske, na stazi dugoj 181 kilometar od Primoštena do Sinja, održana je prva etapa osmog izdanja CRO Race 2023. Ova spektakularna utrka donijela je uzbuđenje, borbu i konačno – pobjednika. Nakon 4 sata i 38 minuta uzbudljive vožnje, talijanski biciklist Elia Viviani stigao je do vrha, ostvarivši svoju prvu ovogodišnju pobjedu.

Iz glavne skupine na čelu su se izdvojili pet hrabrih biciklista: Simone Bevilacqua (Eolo-Kometa), Edward Ravasi (Hrinkow), Raul Garcia (Kern Pharma), Michal Schuran (ATT Investments) i Mateusz Grabis (Voster). Ova petorka uspjela je ostvariti impresivnu prednost od četiri i pol minute ispred glavnog pelotona.

Cro Race 2023 Biciklizam Primošten Start
Foto: Start u Primoštenu / Sport IT

Prva etapa CRO Race 2023 donijela mnogo uzbuđenja

Prvi prolazni cilj u Šibeniku vidio je Mateusza Grabisa na prvom mjestu, dok su se Michal Schuran i Simone Bevilacqua morali zadovoljiti drugim i trećim mjestom. Uz to, prvi brdski cilj utrke na Ljubitovici pripao je Schuranu, a za njim su slijedili Bevilacqua i Ravasi.

Uz zvukove pedala i uzbuđenje, biciklisti su se borili za svaku prednost tijekom druge etape na Lećevici, iako je njihova prednost nad pelotonom smanjena na manje od tri minute. Edward Ravasi zauzeo je prvo mjesto, dok su Schuran i Bevilacqua zadržali drugo i treće mjesto.

Cro Race 2023 Biciklizam Bahrain Vivtorious
Foto: Bahrain Vivtorious / Sport IT

Maeusz Grabis dva puta prvi kroz prolazni cilj

Prolazni cilj u Splitu ponovno je vidio Mateusza Grabisa na vrhu, s Raulom Garcijom i Edwardom Ravasijem blizu njega. No, uspon na Klis promijenio je dinamiku utrke. Grabis se povukao iz vodeće skupine, a Schuran i Bevilacqua su ostali u žestokoj borbi za vrh uspona. Iako je Bevilacqua osvojio brdski cilj na Klisu, Schuran je zadržao prednost i bodove, čime je osigurao zelenu majicu za najboljeg vozača u brdskim etapama.

Pri samom cilju, Schuran je izgubio prednost, otvarajući put borbi za etapnu pobjedu. Elia Viviani, iskusni talijanski biciklist u dobi od 34 godine, iskoristio je priliku i uz pomoć svoje momčadi došao do pobjede. Ovaj uspjeh nije samo označio njegovu prvu pobjedu u 2023. godini, već ga je postavio kao prvog nositelja crvene majice za ukupni poredak, i vodećeg u utrci za plavu majicu.

Cro Race 2023 Filip Miholjević Vladimir
Foto: Vladimir i Filip Miholjević / Sport IT

Elia Viviani: Veliko olakšanje nakon dobrih rezultata

Ova etapna pobjeda veliko je olakšanje nakon sezone s odličnim rezultatima”, rekao je Viviani. “Momčad mi je pripremila savršen lead-out u završnim kilometrima. Došao sam ovdje kako bih osvojio što više etapa, a za ukupnu pobjedu borit će se Magnus Sheffield“, dodao je.

Nakon Vivianija, ciljem su prošli i drugoplasirani Danac Tobias Andersen (DSM-Firmenich) te trećeplasirani veteran, 36-godišnji Norvežanin Alexander Kristoff (Uno-X).

Iako je utrku obilježio napetom borbom i uzbuđenjem, pad prošlogodišnjeg pobjednika Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious) nažalost je dodao dramu. Mohorič se našao na tlu sedam kilometara prije cilja, ali se brzo oporavio uz pomoć momčadskog kolege Fran Miholjevića, završivši utrku s 50 sekundi zaostatka za glavnom skupinom.

Mnogo poznatih lica na utrci CRO Race 2023

Na startu prve etape su prisustvovali župan Šibensko-kninske županije, Marko Jelić, zamjenica župana Šibensko-kninske županije Iris Ukić Kotarac, načelnik Općine Primošten Stipe Petrina, i direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Krešimir Šakić.

Dolazak biciklista na cilj u Sinju bio je svečan, uz prisustvo gradonačelnika grada Sinja Miro Bulja, predstavnika Splitsko-dalmatinske županije Igora Stanišića, zamjenika gradonačelnika grada Sinja Denisa Bobete, predstavnika Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joška Rogošića, te direktorice Turističke zajednice grada Sinja Monike Vrgoč.

Druga etapa utrke kreće iz Biograda na Moru u srijedu, 27. rujna, u 14:15 sati, s ciljem u Novalji. Dolazak biciklista u Novalju očekuje se između 16:49 i 17:02 sati. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se utrka dalje razvijati i koji će biciklisti nastaviti dominirati na stazi CRO Racea 2023.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...