Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Razno

Najbolja hrana za bebe i malu djecu

Bebe i mala djeca ne jedu puno hrane, to je razlog zašto ih je važno hraniti namirnicama koje sadrže obilje hranjivih tvari. Za to su najbolje prirodne namirnice koje su bogate nutrijentima, antioksidansima te pozitivno utječu na zdravlje.

Takve namirnice nazivaju se superhrana. Lako su probavljive i održavaju tijelu i um u blagostanju.

Saznajte koja superhrana je idealna za bebe i malu djecu.

Kada pričamo i mislimo o našim najmlađima onda svakako mislimo samo najbolje o njima i za njih.

Majke uvijek brinu i posebnu brigu vode o prehrani njihovih mališana, misleći se što je dobro za njih a što ne. Ovo je tek kratki popis namirnica koje su zaista dobre za malene bebe.

Bogate su hranjivim elementima, time i jako zdrave, zbog čega ih stručnjaci preporučuju kao hranu za mališane. Naravno, kada uvodite nove namirnice bebi koja tek započinje svoj put odvikavanja od dojenja, trebate slijediti upute liječnika i namirnice uvoditi jednu po jednu, kao jutarnji obrok da se vidi možda neka moguća alergijska reakcija.

U nastavku ćemo spomenuti namirnice koje su jako zdrave…

Avokado – odličan izbor za vašu bebu. Sadrži obilje hranjivih tvari uključujući velike količine omega-3 masnih kiselina. Možete ga jednostavno narezati na sitne komadiće kako bi ga dijete lako konzumiralo. Može se dodati malo mlijeka i zgnječiti kako bi obrok bio još bolji.

Borovnice – ovo bobičasto voće je super hranjivo. Sadrži više antioksidansa od bilo kojeg drugog svježeg voća i vrlo je korisno za mozak, mokraćni i živčani sustav, kao i za srce i oči. Također, borovnice su bogate vlaknima te vitaminima A i C.

Zeleno lisnato povrće – bogato je antioksidansima i željezom. U pogledu količina vitamina C, K i kalija ne postoji bolja zamjena. Vitamin K i kalcij su važni za razvoj kostiju. Prekrasna zelena boja razlog je više zašto treba konzumirati ovo povrće.

Kokos – sadrži masne kiseline koje imaju značajne zdravstvene beneficije. Sastav hranjivih tvari u kokosu sličan je onom majčinog mlijeka. Kokos pomaže u jačanju imunološkog sustava, poboljšava probavu te normalizira razinu šećera u krvi.

Zob – odličan je izvor topivih i netopivih vlakana, vitamina E, cinka, željeza i magnezija. Sadrži i puno proteina te je odličan za doručak. Uz njega se mogu poslužiti orašasti plodovi, sjemenke i voće.

Za djecu je idealno da se hrano zdravo kako ne bi imali zdravstvenih poteškoća u ranom razdoblju života.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...