Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Na koji način pomoći ublažiti bol i kako liječiti uzročnika upale, viruse i bakterije?

Prvenstveno mislimo na bolove i razne upale kod djece, pa stoga savjetujemo da se dobro educirate o uzročnicima infekcija, načinima liječenja te da dobro proučite domaće prirodne lijekove prije nego ih primijenite na svom djetetu.

Nikako nemojte eksperimentirati na djetetu, a ukoliko imalo sumnjate na način liječenja i u pristup liječenju prirodnim putem, predlažemo vam da ne radite ništa na svoju ruku.

Najbolje je da posjetite liječnika i tražite stručni savjet.

Napisati ćemo kratki osvrt na neke prirodne lijekove i način na koji oni djeluju. Svako od lijekova ćemo spomenuti i posebno za njega ukratko objasniti način djelovanja.

Opet da napomenemo, ukoliko sumnjate u način liječenja ne pokušavajte ništa na svoju ruku, nego se obratite liječniku za stručnu pomoć i liječenje.

Dole spomenuti lijekovi mogu pomoći, ipak, kako je riječ o djeci, svakako bi trebali biti 100% sigurni u slučaju primjene nekog lijeka, te ako to nije slučaj, potražiti savjet stručnjaka, odnosno liječnika pedijatra.

Za kratku edukaciju ponuditi ćemo neke prirodne lijekove koji mogu pomoći

Probiotik će održavati probavni sustav vašeg djeteta zdravim, a time i jačati imunitet u borbi protiv bakterija i virusa uzročnika upale.

Tople obloge koje ublažavaju bol u kratkom vremenu.

Homeopatske kapi za uši.

Ekstrakt lišća masline koji je izvrstan u borbi protiv infekcija.

Biljni lijekovi na bazi divizme i ulja češnjaka.

Sok od luka može biti od velike pomoći. Neki preporučuju sok sirovog luka istisnuti u uho, a neki savjetuju peći luk 30-60 minuta, zatim istisnuti sok ili prepolovljeni pečeni luk umotati u tkaninu i staviti na uho.

Kiropraktika jer, prema nekim saznanjima, najbolje sprječava i liječi infekcije uha. Rad tijela pomaže limfnom sustavu kod ispravne drenaže i olakšanja napetosti.

Koloidno ionsko srebro ili najjači prirodni antibiotik.

100%-tno esencijalno ulje lavande koje se treba utrljati oko ušne školjke, s vanjske strane.

Obična kuhinjska sol koja se zamota u gazu ili čistu kuhinjsku krpu tako da se dobije kugla soli. Potom se ta slana loptica umoči u vinski ocat i sve skupa zagrije u mikrovalnoj. Toplu namočenu i slanu kuglu treba staviti djetetu na uho, odnosno s bolnim uhom neka legne na toplu sol i tako ostane oko 30 minuta.

Za kraj evo nekoliko dobronamjernih savjeta:

Prepoznajte upalu. Ako vam se dijete budi više od jednom u sat vremena kroz noć, s bolovima ili bez njih, i bez povraćanja, vrlo vjerojatno ima upalu uha. Vjerojatnost je veća ako je kašljalo ili ako mu je curilo iz nosa posljednjih tjedan dana.

Reagirajte brzo. Čim vam se dijete probudi s boli u uhu, djelujte brzo i učinkovito i odmah mu pripremite neki od kućnih lijekova za smanjenje boli.

Pričekajte do jutra prije nego odete kod liječnika, jer ni on neće odmah moći zaustaviti bol.

Upamtite da će se tijelo neko vrijeme boriti s upalom. Ne očajavajte, prirodnim sredstvima treba duže da počnu djelovati, ali isto tako imaju mnogo manje negativnih posljedica.

Opustite se. Ako ste se i odlučili za konvencionalni lijek (npr. dječji acetaminofen), imajte na umu da sve to radite prije svega kako bi pomogli svome mališanu.

Ako na kraju ipak pristanete na antibiotike, nakon terapije nastavite s probiotikom nekoliko mjeseci. Ako domaći, prirodni lijekovi nisu dali željene rezultate i koristite antibiotike, učinite sve da umanjite štetu koju mogu napraviti.

Izvor: klinfo.hr

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...