Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Ljekovito djelovanje kombucha gljive

kombucha
Kombucha gljiva

Zapravo kombucha djeluje dobro na mnoge načine pa ćemo spomenute neke od njih. Saznajte kako kombucha gljiva djeluje dobro na naše zdravlje, i koje probleme može da ukloni.

I ovom prilikom, još jednom, se vraćamo prema drevnim napicima i vještinama koje će očuvati naše zdravlje. Kombucha gljiva je poznata po tome što poboljšava imunitet, potiče probavu, i djeluje protuupalno.

Za razliku od komercijalnih lijekova koji simptome, bolove i druga neugodna stanja uklanjaju u što kraćem roku, drevni napici oslanjaju se na preventivno djelovanje, odnosno na svakodnevno korištenje kako do takvih stanja uopće ne bi došlo.

Na takav se način koristi i kombucha. Riječ je o gljivi koja je podrijetlom dolazi iz Azije i od koje se radi čaj. Ova gljiva je živi organizam i zahtjeva da se prema njoj i s pažnjom odnosimo.

Kombucha gljiva

Ako se odlučite sami uzgajati kombuchu, pročitajte članak.

Zdravstvene dobrobiti kombuche

Sada ćemo spomenuti neke od poznatijih ljekovitih svojstava kombucha gljive, i napisati kako se koristi i u kakvim prilikama.

Kombucha potiče probavu i povoljno djeluje na opće staje probave

S obzirom da gljiva obitava u fermentiranom mediju, kombucha je dobar izvor probiotika. Znamo da su probiotici iznimno važni jer oni čuvaju balans u našem tijelu. Odgovarajući broj dobrih bakterija čuva pod kontrolom loše bakterije, koje mogu u organizmu uzrokovati infekcije i bolesti. Pored toga, smatramo da dobre bakterije održavaju dobru floru crijeva što pomaže u probavi hrane.

Pojačava imunitet

Baš zbog činjenice što u naš organizam unosi veliki broj dobrih bakterija, kombucha gljiva pojačava, odnosno osnažuje naš imunitet. To znači da postajemo imuni na neke bolesti koje vrebaju.

Kombucha čisti organizam od toksina

Kombucha gljiva jako dobro čisti naš organizam od nakupljenih toksina. Toliko je efikasna da će djelovati odmah nakon prvog konzumiranja. Čim je počnete konzumirati, pokrenut ćete detoksikaciju vašeg organizma. Važno je da se ne zabrinete ako se na početku budete osjećali lošije, jer je upravo to simptom detoksikacije.

Krenite piti gljivu (čaj kombucha) u manjim količinama, dok ne vidite da vaše tijelo može podnijeti više.

Kombucha će poboljšati rad jetara i štitnjače

Zbog glukonske kiseline koju pronalazimo u kombucha čaju, ovaj napitak čisti jetra od toksina, pa dalje djeluje dobro tako da olakšava i posao štitnjači.

Djeluje protuupalno

Kombucha gljiva je dobar izvor glukozamina. Ovi elementi djeluju protuupalno i mogu smanjiti bolove, pogotovo bolove artritisa, ili glavobolju.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...