Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Ljekovito bilje za liječenje hemoroida – Važno je djelovati i preventivno…

Hemoroidi zapravo nisu ništa drugo nego proširene vene na području anusa i rektuma, koji mogu da prouzrokuju bolove i krvarenje.

Hemoroidi su česta pojava i jako neugodna za svaku osobu koja oboli. Da bi djelovali na vrijeme jako je važno pravilno se hraniti i biti fizički aktivan.

Ukoliko ste pak već dobili hemoroide, onda možete ublažiti svoje tegobe nekim prirodnim preparatima. Važno je spomenuti da su hemoroidi ništa drugo nego proširene vene, pa se tako i tretiraju – kremama protiv proširenih vena.

Ukoliko je bolest uznapredovala, svakako se odlučite na liječnički pregled, i postupite prema savjetu vašeg liječnika.

Pojavu hemoroida obično izaziva pretjerano naprezanje za vrijeme kretanja crijeva, najčešće uslijed opstipacije (zatvora). U ozbiljnim slučajevima hemoroide liječimo kirurškim putem, mada, u većini slučajeva, dodaci mogu da pomognu da se simptomi održe pod kontrolom.

Kostrika — Ova biljka je veoma popularan lijek za proširene vene i za hemoroide. Melem od kostrike može da se nanosi direktno na hemoroide pod upalom. Ukoliko se uzima oralno, kostrika može da pomogne u ublažavanju nelagodnosti koje izazivaju proširene vene.

Ginko biloba — Ova ljekovita biljka pospješuje cirkulaciju krvi kroz cijeli organizam, čime, prije svega, doprinosi prevenciji nastajanja proširenih vena.

Gotu kola — Narodni ljekari vjekovima su koristili ovu biljku za liječenje upala i otoka izazvanih proširenim venama.

Vitamini za prevenciju proširenih vena

Nekada i nedostatak određenih vitamina može dovesti do pojave hemoroida, zbog čega je, opet napominjemo, jako važna pravilna i zdrava ishrana.

Pazite koje namirnice unosite u organizam, redovno pijte vodu, i ne sjedite dugo na jednom mjestu. Krećite se dovoljno, da bi zadovoljili minimalne dnevne fizičke aktivnosti.

Današnji stil života jako negativno djeluje na naše zdravlje inače, pa tako i na pojavu hemoroida. Na vama je da prevenirate ovu pojavu, a ukoliko se hemoroidi pojave, svakako trebate djelovati na vrijeme. Ukoliko vam prirodni preparati ne pomažu, posjetite liječnika i obavite pregled.

Ruten – Ovaj bioflavonoid je jedno od 500 jedinjenja koja daju boju citrusnom voću i povrću. Bioflavonoidi ojačavaju male krvne sudove i kapilare, čime doprinose i jačanju vena, sprečavajući na taj način i njihovo proširivanje.

Vitamin E — Vitamin E poboljšava cirkulaciju krvi u nogama i ostalim ekstremitetima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...