Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Ljekovita tibetanska gljiva – Kefir ili tibetanska mliječna gljiva

Jako je ljekovita, poznata je kao tibetanska gljiva (gljiva u mlijeku) a dolazi nam Indije. Dosta je rijetka a udgajali su je stari tibetanski monasi.

Tibetanska gljiva danas može da zamijeni mnoge sintetičke lijekove, a najbolje je što je zdrava i ukusna za svakodnevnu primjenu, kao međuobrok ili dodatak nekom glavnom jelu.

Danas je kefir, napravljen od Tibetanske gljive, priznat od strane naučnika kao jedinstveni, najmoćniji, najsigurniji i najbezopasniji prirodni antibiotik. Japanski liječnici su uvjereni da je ovaj kefir nezamjenljiv u ishrani onkoloških bolesnika, i smatraju da ga treba uključiti u ishranu svake zdrave osobe, nezavisno od uzrasta.

U nastavku pročitajte još malo o kefiru, odnosno tibetanskoj mliječnoj gljivici. Ova kultura svojim razvojem i staništem podsjeća na dobre bakterije koje pronalazimo u jogurtu, pa ga prilikom opisa, najbolje možemo usporediti baš sa jogurtom i njegovim djelovanjem na bakterijsku floru u našim crijevima.

Nakon jako puno provedenih ispitivanja, pogotovo u Njemačkoj, ustanovljeno je da ima izuzetna ljekovita svojstva i da je odlično sredstvo za prevenciju i očuvanje zdravlja kao i za liječenje mnogih bolesti.

>> Sjemenke lana i kefir <<

Tibetansku gljivu je moguće kupiti čak i kod nas u bolje opremljenim trgovinama makrobiotičke i zdrave hrane.

Ljekovita svojstva tibetanske gljive

Kefir uspješno neutralizira toksine i proizvode raspadanja u našim crijevima, čime se normalizira mikroflora probavnog trakta.

Ovaj kefir također izvlači spojeve teških metala koji u naš organizam stižu iz atmosfere zajedno s ispušnim plinovima, a ponekad i nekvalitetnom vodom iz gradskog vodovoda. Kao prirodni antibiotik, tibetanska mliječna gljiva izbacuje ostatke sintetičkih antibiotika i drugih lijekova.

Tibetanska gljiva upotrebljava kao prirodni lijek protiv povišenog kolesterola u krvi, kamenca u žuči, za sve bolesti srca i krvnih žila, za regulaciju krvnog tlaka, umiruje upalne procese u organizmu, dobra je protiv raka – tako što zaustavlja daljnji razvoj metastaza, povoljno djeluje na rad bubrega i mokraćnih kanala.

Osim toga važno je reći kako je potvrđeno da tibetanska gljiva u sebi sadrži sve vitamine neophodne za pravilan rad ljudskog organizma. Time gljiva sprječava starenje, otklanja umor a usput je i dobro prirodno sredstvo za potenciju kako kod muškaraca tako i kod žena.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...