Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Liječenje pomoću ulja crnog kima

Crni kim nazivaju i imunološkim džokerom, a sve s razlogom. Radi se o jako ljekovitoj biljci, pa da je spomenemo i upoznamo vas sa ovim prirodnim lijekom.

Crni kim će vratiti u ravnotežu vaš imunološki sustav.

Na potpuno prirodan način crni kim će vam pomoći da postignete optimalan rad vašeg imunološkog sustava.

Od ove biljke najpoznatiji je preparat ulje od crnog kima. Uz pomoć tog ulja, u vaš organizam unosite korisne višestruko zasićene masne kiseline, a to su linolna i gama linolenska kiselina. Ove dvije kiseline omogućuju sintezu značajnih imuno-regulacijskih tvari, odnosno prostaglandina. Linolna kiselina stabilizira stanične membrane a prostaglandin E1 spriječava upale. Ako znamo da upale sudjeluju u čak 95% bolesti, onda vidimo značaj tih kiselina u našem tijelu. Crni kim će prekinuti bolesne imunološke reakcije koje mogu biti uzrok mnogih kroničnih oboljenja poput alergija, psorijaze, reumatoidnog artritisa i drugih sličnih oboljenja. Ako upotrebljavate crni kim za liječenje bolesti koje su liječene kortikosteroidima postiže se bolji učinak bez posljedica na prirodan način, a kortikosteroidi sa svojim pogubnim posljedicama postaju nepotrebnima.

Crni kim može liječiti psorijazu

Psorijaza pripada u autoimune bolesti, upalne bolesti kao i bolesti sa ubrzanom diobom stanica. Tu je dobar crni kim jer on djeluje na harmonizaciji imunološkog sustava. Također, crni kim sprječava autoimuno djelovanje dok gama linolenska kiselina regulira upalne procese. Crni kim također djeluje antimutacijski štiteći membrane stanica od djelovanja slobodnih radikala.

Neurodermatitis također možete liječiti pomoću crnog kima

Neurodermatitis je bolest koju definiramo kao kronično upalno oboljenje kože. Najčešći uzrok je prirođena alergijska sklonost. Za razvitak dermatitisa je tipično da počinje najčešće u djetinjstvu na glavi i licu, da nakon druge godine dolazi do širenja na pregibima zglobova i na stražnjici, te da se kod odraslih neurodermatitis širi po vratu, zatiljku, ramenima, grudima i licu. Neurodermatitis izaziva jak svrbež, koža je bez sjaja, suha, a poremećen je i rad žlijezda znojnica i lojnica. Napadnuta mjesta su gruba, nastaju čvorići sa krastama koje svrbe i koje bolesnik grebe do krvi. Zbog toga mogu nastati i sekundarne upale. Čak 20% pacijenata pored neurodermatitisa pati i od bronhijalne astme, a njih 10% od peludne hunjavice. Ulje od crnog kima se pokazalo jako dobrim za terapiju protiv neurodermatitisa. Ovo ulje smanjuje svrbež, stabilizira imunološki sustav i pospješuje ozdravljenje upaljenih dijelova kože.

Utrljavanje crnog kima u kožu – Uz oralnu primjenu ulja crnog kima uspješno se primjenjuje i dermalno, odnosno utrljavanjem na kožu. Na taj način dobro djeluje kod psorijaze, neuridermatitisa, strija, ekcema, akni, razacee, uklanjanja bora te kod svih upalnih procesa.

Crni kim je dobar protiv alergija – Alergije predstavljaju neprimjerenu i prekomjernu reakciju našeg sustava obrane na različite inače neškodljive čimbenike iz prirode. Tako organizam krivo prepozna na primjer pelud cvijeća, prašinu i slične elemente kao antigen, odnosno opasnu tvar koja izaziva bolest, te počinje jaku i bezrazložnu imunološku reakciju. Ukratko, tako nastaju alergije. Ulje crnog kima daje izvrsne rezultate kod alergičara, dovodeći do znatnog smanjenja simptoma. Zbog svog kemijskog sastava, spomenuli smo već nezasićene masne kiseline, ulje crnog kima daje odlične rezultate i kod astme te na atopijski dermatitis. Tretman kod alergija treba započeti nekoliko mjeseci prije cvjetanja biljki na koje ste alergični. Također ulje crnog kima dobro je uzimati i kod bronhijalne astme ili hripavca. Simptomi poboljšanja se javljaju već nakon jednog do dva tjedna. Još jednom napominjemo da upotrebom crnog kima možete potpuno izbaciti liječenje sa vrlo opasnim kortikosteroidima.

Crni kim protiv dijabetesa – Ako su vrijednosti šećera u krvi duže vrijeme iznad normalnih vrijednosti onda govorimo o dijabetesu. Posljedice dijabetesa su zapravo ono o čemu se trebamo zamisliti a neke od njih su oštećenja krvnih žila, bubrega, oštećenje vida , otvorene rane na nogama, oboljenja živaca, impotencija, visoki krvni tlak i slično. Kod dijabetesa tipa 1 liječenje se provodi inzulinom. Ovdje crni kim može pomoći jer je i to bolest takozvanog autoimunog karaktera. Kod dijabetesa tipa 2, gdje se radi o nedostatnom inzulinu ili o smanjenoj sposobnosti stanica da reagiraju na inzulin crni kim se pokazao uspješnim lijekom. Crni kim kod dijabetesa harmonizira imunološki sustav, tako govore rezultati mnogih američkih istraživanja na tu temu. Kod terapije crnim kimom protiv dijabetesa treba kontrolirati šećer u krvi jer razina šećera ponekad opada munjevitom brzinom. U ulju crnog kima postoje tvari koje imaju vrlo slično djelovanje kao i inzulin.

Svakako se prije terapije posavjetujte sa svojim liječnikom. Neka vam stručna osoba dijagnosticira bolest, i odredi vam terapiju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...