Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Krastavac daje energiju i pospješuje rast kose

Jedna od najpopularnijih vrsta povrća svakako je krastavac, jer se koristi praktički tijekom cijele godine, na različite načine.

Nije ga preteško uzgojiti, prepun je hranjivih tvari, iznimno je ukusan i koristan za mnoge svrhe.

Od toga da daje puno energije pa sve do primjene u svrhu ljepote i njege. U nastavku doznajte koje sve svrhe ima ova biljka.

Daje energiju – ako se osjećate bezvoljno onda morate u svoju prehranu uvrstiti krastavac. Obiluje vitaminom B i ugljikohidratima koji su odličan izvor energije. Ne morate ga uvrstiti u glavne obroke, primjerice, možete pojesti salatu između ručka i večere.

Kontrolira krvni tlak – budući da sadrži dosta mangana, kalija i vlakana, krastavac regulira krvni tlak i održava ga na zdravoj razini.

Riješite se lošeg zadaha – zanimljivo da krastavac ima isti učinak za loš zadah kao žvakaća guma. Jednostavno uzme krišku krastavca i stavite ju na usne i jezik minutu vremena. Njegove fitokemikalije djeluju protiv lošeg zadaha.

Čisti od toksina – visok udio vode (95%) djeluje kao sredstvo za čišćenje tijela, zahvaljujući tome eliminira toksine i slobodne radikale.

Pruža prednost za ljepotu – jedan je od glavnih sastojaka u mnogim proizvodima za njegu kože zbog svojstva revitalizacije kože. Vraća mladenačku kožu, kontrolira natečenost očiju i pomaže ublažiti opekline.

Pospješuje rast kose – sok od krastavca je odličan za rast kose jer sadrži silicij, natrij, fosfor i kalcij, sve bitne tvari za rast kose. Pijte sok od krastavca redovito i nećete imati problema s opadanjem kose.

Dobar je za zdravlje kostiju – budući da posjeduje velike količine vitamin K i kalcija odličan je za jačanje kostiju.

Osim toga, dobar je za glavobolju, mamurluk, a koristi se i za uklanjanje mrlja u domaćinstvu te rješavanje od štetočina.

Ako se još dvoumite u vezi krastavca, pročitajte i ovaj članak.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...