Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Kažu da je ovo lijek protiv svake bolesti – Recept za prirodni lijek

Prenosimo vam recept iz starih travarskih knjiga, za koji se kaže da liječi svaku bolest.

Baš zbog tvrdnje, da liječi sve, odlučili smo ga podijeliti sa vama, sa nadom da će nekome dobro doći i pomoći.

Recept je u stvari baziran na bobicama borovnica i smreke utopljenim u vino i rakiju, odnosno radi se o vrsti vina od borovnica. Lijek se primjenjuje prije svega kod problema sa lošom cirkulacijom i lošom krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, te kod drugih sličnih tegoba glave, zaboravnošću i lošim pamćenjem.

Pored gore spomenutih problema, lijek trebate oprobati i u slučaju ako imate probleme sa slabim srcem i krvnim žilama. Za ovu namjenu sličan napitak od borovnica spominje se i u zapisima pronađenim u Londonu koji datiraju još iz 1696 godine. Ovdje se ni izbliza ne završava lista svih koristi ovog narodnog lijeka.

Ovo vino trebali bi ste probati kao rješenje za probleme kod svih akutnih i kroničnih oboljenja želuca i crijeva te protiv probavnih smetnji i upala debelog crijeva. Vino uspješno regulira probavnu floru te uništava i regulira razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Sok pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imunog sistema.

Kako je dobra cirkulacija i probava ključ zdravlja čovjeka uz dobar rad srca i mozga jasno je zašto je ovo vino u narodu nazvano lijekom protiv svake bolesti. Svakako oprobajte i sami napraviti ovaj prirodni lijek, a da bi to uspjeli slijedite recept koji vam prenosimo.

Naučite kako se pravi ovaj lijek iz prirode

Za pravljenje ovog lijeka bit će vam potrebno: pola kilograma svježih borovnica (kao zamjenu možete upotrijebiti smrznute bobice), pola kilograma bobica smreke poznate i pod imenima borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča ili venja. Također će vam trebati 1 litra dobrog crnog domaćeg vina, pola litre jake domaće rakije, 3 žlice domaćeg meda i 3 žlice šećera.

Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenku. Natočite vino da prekrije bobice. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smjesu dodajte pola litre rakije, med i šećer. Sve dobro promiješajte, da se med i šećer rastope. Ostavite da kompletna smjesa odstoji 7 dana.

Nakon toga je spremna za upotrebu. Lijek se koristi tako što uzmete 4 jušne žlice ovoga vina ujutro i navečer. Neka u svakoj dozi bude nekoliko bobica borovnica koje ćete dobro sažvakati prije gutanja. Vino se koristi 3 dana ujutro i navečer nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite cjelokupnu dozu.

Po potrebi možete napraviti novu dozu i nastaviti koristiti ovo vino sve dok tegobe ne prestanu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...