Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Kanatrionovo ulje: Ulje kanatariona dobro je za hemoroide

kantarionovo ulje za hemoroide
Kantarionovo ulje kao prirodni lijek

Kantarionovo ulje dobro će doći za liječenje hemoroida, ili ublažavanja simptoma ove neugodne bolesti. Za tretiranje hemoroida, koristite čisto kantarionovo ulje, tako da ga lagano nanesete prstima na bolno područje. Koristimo kantarionovo ulje za hemoroide, za ublažavanje simptoma bolesti.

Znamo da postoje unutarnji i vanjski hemoroidi, pa ćemo u ovom članku usmjeriti naše pisanje u slučaju vanjskih hemoroida, koji su dostupni i možemo ih tretirati.

Blaži stupanj hemoroida možete sami liječiti, apliciranjem krema, čepića ili pak ljekovitih ulja. Jedno takvo je i ulje kantariona.

Kantarionovo ulje za hemoroide

Kantarion je dosta ljekovita biljka sa raznolikim djelovanjem. Liječi mnoge bolesti, kako fizičke tako i psihičke. Od biljke se može praviti čaj, ali i dobro poznato ulje. Ulje kantariona pozitivno djeluje na oštećenja kože, opekline i ubode insekata, a dobro je i za liječenje hemoroida.

Ako patite od neugodnih simptoma koji prate hemoroide, pokušajte terapiju sa uljem kantariona. Zbog jakih analgetskih i antibakterijskih svojstava, ovo ulje će dobro poslužiti za suzbijanje simptoma hemoroida ili pak liječenju blažih stanja bolesti.

Ulje kantariona će zacijeliti rane i smanjit će otekline. Ako znamo da su hemoroidi zapravo otečene vene analnog otvora, onda lako možemo zaključiti da će ulje dobro djelovati.

Kupite si ulje kantariona, ili ga sami napravite. Recept za kantarionovo ulje već smo prije napisali, pa pročitajte kako ga sami možete napraviti.

Za kraj da napomenemo: Iako je kantarion iznimno ljekovita biljka, važno je upotrebljavati preparate pravilno. Hemoroidi su česta pojava u trudnoći, pa je važno znati da trudnice trebaju izbjegavati korištenje kantarionovog ulja. Kantarion može smanjiti apsorpciju željeza u organizmu, zbog čega je važno da osobe koje imaju manjak željeza u krvi izbjegavaju korištenje kantariona i proizvoda od ove biljke. Kantarion stimulira jetrene enzime čime se znatno ubrzava apsorpcija lijekova, te njihovo izbacivanje iz organizma. To znači da kantarion može smanjiti ili u potpunosti da poništi djelovanje određenih lijekova koje bolesnik uzima. Zabilježeni su mnogi slučajevi da su žene, koje su primjenjivale kontracepcijske pilule, ipak zatrudnjele, jer su uz pilule koristile preparate od kantariona.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...