Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Kako liječiti upalu jajnika? Par jako dobrih prirodnih lijekova za liječenje ovih problema

upala jajnika prirodno liječenje
Foto: Pixabay / Anatomija žene

Upala jajnika je jedan od oblika upalne bolesti zdjelice. Infekcija nastaje kada se mikroorganizmi iz donjih dijelova ženskih spolnih organa uspinju prema gore, stvarajući mnogobrojne probleme, kao što su izvanmaternična trudnoća, neplodnost i kronična bol u zdjelici. Upala jajnika nije rijetka pojava, zbog čega smatramo da je dobro znati metode za prirodno liječenje.

Važno je da upalu jajnika razlikujete od drugih oblika boli u trbuhu.

Prepoznajte upalu jajnika

Da bi liječili upalu jajnika spomenuti ćemo neke prirodne lijekovi koji su se pokazali dobrima. Prije nego krenete sa liječenje, trbate znati kako se prepoznaje upala jajnika, pa tek onda možete isprobati prirodno liječenje.

U jednu posudu (tavu) stave se dvije šake soli, pa se tava stavi na štednjak. Kuhačom se miješa sve dok ne stane prskati. Tada se na sol nalije malo octa, toliko da sol postane mokra. Tu sol stavi se na lanenu krpu i privije na bolno mjesto.

Ti se oblozi stavljaju svaku večer prije spavanja. Taj oblog dobro je staviti i u slučaju kad se primijeti kilavost.

Drugi lijek protiv upale jajnika je čaj od mješavine 4 žlice kamilice i bazgova cvijeta, te 8 žlica različka.

Mješavinu dobro promiješati i od nje uzeti 3 žlice i kuhati ih 15 minuta u pola litre vode. Nakon toga pustiti da stoji 15 do 20 minuta. Piti prije jela po šalicu triput dnevno.

Za liječenje upale jajnika dobra je kukuruzna svila

Uzmite 6 žlica kukuruzne svile i mješavinu od 4 žlice nevena i medvjeđeg grožđa. Sve dobro promiješati i od te mješavine 4 žlice kuhati 15 minuta. Ostaviti da se malo ohladi i piti tri puta dnevno. Ako nam koja biljka nedostaje i nije pri ruci, može se uzeti samo medvjeđe grožđe i još koja od navedenih biljaka.

Još u vezi upale jajnika pročitajte na našem portalu jer smo mnogo puta pisali o tome.

Naime, riječ je o izrazito čestoj upali kod žena, pa ni ne čudi što je tema upala jajnika toliko aktualna.

Pričitajte koje su biljke dobre za upalu jajnika, kao i tekst na temu ljekovitog čaja od stolisnika, koji se pokazao kao jako dobar za rješavanje ovih problema.

Nadamo se da ćete pronaći odgovarajući prirodni lijek koji će pomoći da ublaži ili u potpunosti ukloni vaše tegobe.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...