Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Kako izbjeći neugodan zadah od bijelog luka?

Svi znamo koliko je bijeli luk zdrav. Riječ je o iznimno zdravoj namirnici, prirodnom lijeku za mnoge bolesti, ali ipak ostavlja za sobom neugodan zadah.

Neki kažu da ima taj miris odgovara, što je opet točno, jer je sve stvar subjektivnog dojma. Kako god, češnjak, odnosno bijeli luk ima jako upečatljiv miris, ali je baš zbog tog mirisa to što jeste.

Naime, miris koji ispušta bijeli luk nastaje kao produkt spajanja sumpornih molekula, koje nam na kraju pomažu u liječenju. Što je više mirisa bijeli luk ispustio to je zapravo bolje za nas.

Nekada ipak dođemo u situaciju da nam je bijeli luk prijeko potreban, ali zbog odlaska na posao, ili vani sa nekim društvom, zbog mirisa ga ipak nećemo uzeti. Da bi i tome stali na kraj, evo nekih savjeta za vas.

Ako imate potrebu uzeti bijeli luk, ali oklijevate zbog društva i mogućeg neugodnog zadaha, evo par savjeta koji će vam pomoći.

Bijeli luk je prirodni lijek, pa ćemo ponuditi namirnice koje idu pod ruku sa njim

Jabuka će vam dobro doći, ali i neko drugo slično voće. Naime, jabuka, ili drugo voće koje potamni kada je izloženo zraku dobro će neutralizirati zadah nakon bijelog luka. Voće koje oksidira u sebi ima enzime koji reagiraju sa spojevima proizašlim iz bijelog luka. Na ovaj način ste neutralizirali neugodni zadah, a opet ste pojeli kombinaciju koja je zaista zdrava.

>> Protiv lošeg zadaha

Popijte malo zelenog čaja. Zeleni čaj također ima određene spojeve, slično kao i jabuka, koji će na jednostavan način ublažiti posljedice češnjaka u vašem zadahu.

Za kraj da spomenemo i limun, odnosno sok od limuna. Prirodni sokovi kiselog okusa, koji u sebi imaju pH manju od 3,6 zapravo neutraliziraju spojeve koji se aktiviraju kada jedemo češnjak. Opet ste uradili dvostruku korist za sebe – iskoristili ste dvije jako zdrave namirnice, bez bojazni da će se netko sklanjati od vas.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...