Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Neugodan miris iz usta – Naučite kako da uklonite neugodan zadah iz usta

Zadah ili neugodan miris u ustima nastaje uslijed jedenja određene hrane, na primjer češnjaka, crvenog luka ili mlijeka, te prekomjerne konzumacije alkohola i cigareta.

Glavni simptomi lošeg zadaha uključuju ustajao i neugodan miris koji dolazi iz usne šupljine kao i neugodan miris truleži koji se od želuca ili drugih unutarnjih organa širi kroz usta.

Uz ciljanu promjenu životnih i prehrambenih navika, zadah u većini slučajeva uspješno nestaje, a u slučajevima kada to nakon poduzetih mjera nije moguće, savjetuje se napraviti stomatološku i internističku obradu kako bi se otkrio i otklonio uzrok zadaha.

Loš zadah koji nastaje u pušača posljedica je suhoće usne šupljine i čestih bolesti desni.

Pušenje cigareta povezano je s lošim zadahom, a poznato je da pušenje negativno djeluje na opće zdravlje sluznice usne šupljine i zubi.

Pušenje uzrokuje suhoću usta, mijenja boju zubi, smanjuje osjet okusa i izrazito iritira desni. Pušači imaju povišen rizik od bolesti desni te od razvoja vrlo malignog karcinoma usne šupljine i ždrijela.

Loš zadah koji nastaje u pušaća posljedica je suhoće usne šupljine i čestih bolesti desni.

U drugim slučajevima krvci su zubi i nedovoljna oralna higijena, no neugodan miris može biti i popratna pojava kronične upale sinusa, krajnika ili želučane sluznice.

>> Uklonite neugodan zadah iz usta…

Potrebno je svaki dan prati zube i voditi računa o usnoj higijeni, te redovito odstranjivati zubni kamenac. Zadah možete spriječiti i s mlakom vodom u kojem dodate ulje od borovice ili kleka, a otopinu popijete. Kod bolova u grlu, upale krajnika ili ždrijela možete grgljati i čaj od kadulje. Jedite laganu hranu, a kod upala koristite pranje u voćnom octu, te pijenjem čaja od koprive, cvijeta lipe i breze. Također preko dana možete žvakati par boba borovice.

Prirodni preparati koji mogu pomoći su kapi Momordica. Posjet liječniku utvrdio bi pravi uzrok zadaha.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...