Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Jačanje imuniteta – Pravilan odabir zdravih namirnica ključ je uspjeha

Imunitet nas čuva od obolijevanja pa podizanjem imuniteta podižemo i vjerojatnost da ostanemo zdravi. Evo nekoliko načina kako da ojačamo imunitet.

Imunitet je prva crta obrane našeg organizma od napada iz vana. Riječ je o složenom sustavu zaštite našeg tijela od štetnih vanjskih utjecaja kao što su bakterije, virusi i razni paraziti.

Ako je imunitet slab, veće su mogućnosti da se razbolimo, i obratno. Postoje stvari na koje možemo direktno utjecati, da bi sačuvali naš obrambeni mehanizam u granicama normale.

Izbjegavajte slabu, nezdravu i jednoličnu prehranu. Takva prehrana može imati negativan utjecaj na zdravlje našeg tijela pa i na stanje obrambenog mehanizma.

Jako je važno da kroz ishranu u tijelo unosite sve tvari neophodne za dobro funkcioniranje organizma.

U nastavku pročitajte koje su to namirnice koje vam mogu pomoći da izgradite jak imunitet vašeg tijela. Jedite zdravo tako što ćete pažljivo i pametno odabrati namirnice koje svakodnevno konzumirate.

Sport je jedan od ključnih koraka ka dobrom zdravlje. Ne mislimo da se trebate profesionalno baviti nekim teškim sportom, ali je svakodnevna sportska aktivnost od velike pomoći ka očuvanju vašeg općeg zdravstvenog stanja. Potrudite se svaki dan biti što je moguće više aktivni. Umjesto da sjedite, prošećite, a sve vaše obveze u gradu odradite pješice – bez sjedanja u automobil ili taksi.

Saznajte što je sve potrebno da bi ojačali svoj imunitet, te ga održali zdravim. Nadamo se da će ovih par savjeta biti od pomoći…

Odgovarajuća prehrana – dovoljan unos proteina, kao i voća i povrća najjednostavniji je način za poboljšanje imuniteta.

Vježbajte – istraživanja su pokazala kako redovito vježbanje povećava imunitet za čak 50%.

Pijte jogurt – dnevna doza probiotika smanjit će rizik prehlada, ali i njihovo trajanje.

Manje spavajte – previše spavanja slabi organizam, kao i spavanje u jako toplim prostorijama. Spavajte umjereno ili 1-2 puta tjedno manje od 6-8 sati koliko inače spavate. Time povećavate otpornost i ubrzavate rad organa.

Detoksikacija – temeljito pročistite organizam iznutra da bi ga ojačali izvana.

Kupka i sauna – odličan način za čišćenje kože, otvaranje pora, opuštanje mišića, a ako eterično ulje koje stavite u kupku bude na bazi mentola i za zdravije sinuse.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...