Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Imate problema sa bijelim pranjem? Evo prirodnih lijekova

bijelo pranje
Foto: Pixabay / Bijelo pranje

Liječenje upale sluznice kod žena može biti prava noćna mora. Ipak, ukoliko imate poteškoća sa ovom pojavom, a želite ostati i liječiti se kod kuće, donosimo vam par prirodnih lijekova za bijelo pranje. Čaj može biti dobar lijek za bijelo pranje.

Pročitajte što je bijelo pranje i kako ga liječiti. Napisat ćemo koji je čaj dobar za bijelo pranje.

Na žalost bijelo pranje je jako česta bolest, koja radi mnoge smetnje ženama svih životnih dobi. Naučite na koji način se možete izboriti sa bijelim pranjem. Postoje mnogi prirodni lijekovi za ovu bolest, neki više a neki manje efikasni.

Nadamo se da će vam neki od prirodnih lijekova biti od pomoći. Ako ne bude, obratite se svom liječniku.

U krajnjem slučaju, ako vam niti jedan od prirodnih lijekova ne pomogne, svakako se obratite liječniku ginekologu. Kasnije, nakon pregleda, postupite po njegovim uputama.

Kako liječiti bijelo pranje prirodnim lijekovima?

Bijelo pranje je jako česta pojava kod žena, a riječ je o upali na području sluznice vagine. Kako je riječ o upali, prilikom liječenja bijelog pranja, pristupamo kao u liječenju i drugih upala u našem organizmu. Dakle, bijelo pranje treba temeljito liječiti, do kraja da se bolest ne bih ponovno pojavila za neko kratko vrijeme. Bijelo pranje je dosta česta pojava kod žena, koja na sreću nije toliko opasna, no ženama donosi nelagodu i neugodan osjećaj. Javlja se zbog raznih upala materice te nekih poznatih gljivičnih oboljenja. Bijelo pranje također može nastati i kao posljedica stresa ili kao reakcija našeg tijela na neki lijek koji uzimamo.

Pojava bijelog pranja nas upozorava na povećan broj štetnih bakterija na području sluznice vagine. Ta neravnoteža dovodi do smanjenja količine mliječne kiseline na području sluznice vagine, što dalje dovodi do porasta broja štetnih bakterija. Sve se to u konačnici manifestira kao iscjedak iz vagine, koji nazivamo bijelo pranje.

Kako liječiti bijelo pranje pomoću ljekovitih biljaka?

Danas su poznate mnoge biljke koje nam služe kao jako efikasan prirodni lijek protiv bijelog pranja. Tu prvenstveno mislimo na biljke poput bršljana i hrastove kore, od kojih se pripremaju čajevi koje žene piju i uz pomoć kojih ispiru područje upale. Čaj pripremate na način da po tri žlice lista bršljana i hrastove kore, te po jednu žlicu rastavića i lista breze, zajedno sa dvije žlice kamilice kuhate pet minuta u jednoj litri ključale vode. Ovaj čaj se pije dva puta dnevno po jednu manju šalicu. Istim ovim čajem potrebno je uraditi ispiranje područja upale.

Pored spomenutog čaja, za liječenje bijelog pranja dobro je i kvalitetno maslinovo ulje. Već smo i prije spominjali kako je maslinovo ulje dobro protiv bakterija, stoga ga možete koristiti i u slučaju bijelog pranja. Infekciju možete liječiti i uz pomoć maslinovog ulja i nevena. Uzmite jednu staklenku od 1kg i stavite cvjetova nevena da napunite staklenku. Nakon toga dolijte maslinovog ulja sve do vrha staklenke, tako da cvjetovi nevena budu potpuno potopljeni u maslinovom ulju. Ostavite da odstoji par dana na toplom i sunčanom mjestu. Važno je da ulje koje koristite bude prirodno i bez ikakvog konzervansa. U slučaju da nemate cvjetove nevena, tada možete koristiti cvjetove kantariona. Ovako pripremljen prirodni lijek nanosite u matericu prije spavanja.

Za kraj da vam predstavimo još jedan domaći lijek za bijelo pranje. Da bi liječili bijelo pranje, možete koristiti svinjsku mast. Prvo isperite svinjsku mast u 9 voda. To znači da svinjsku mast operete 9 puta u čistoj vodi. U zdjelu sa svinjskom masti stavite malo hladne vode, pa miješajte i onda prospite i to ponovite 9 puta. Nakon toga tu mast namažite na pamučnu krpu ili vatu i stavite kao uložak. To ponavljajte svaku večer pred spavanje, barem 10 puta između dva menstrualna ciklusa i vaš sekret će sigurno biti izliječen kao i većina upala ili gljivičnih oboljenja koje imate.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...